Företagsprofilen Christer Ericsson har hittats död. Arkivbild.
Företagsprofilen Christer Ericsson har hittats död. Arkivbild.

Christer Ericsson har hittats död i vattnet utanför Marstrand. Näringslivsprofilen försvann under en fisketur i slutet av juni.

Under lördagen larmade allmänheten om att en kropp låg i vattnen vid Marstrand. Kroppen visade sig tillhöra den försvunne Christer Ericsson.

– Kustbevakningen var där och bärgade kroppen och anhöriga är underrättade, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen, till TT.

– Han hittades i närheten av Klåverön, i närheten av där hans båt anträffats.

Christer Ericsson gjorde sig ett namn och en förmögenhet i slutet av 1970-talet genom företaget Consafe som tillverkade serviceplattformar, men som gick i konkurs 1985. På senare år gjorde han framgångsrik comeback inom näringslivssfären genom företagsgruppen JCE Group.

Han anmäldes försvunnen efter en fisketur den 27 juni. Hans tomma båt hittades drivande mellan Tjörn och Marstrand. En stor räddningsstryka, där 13 fartyg och två helikoptrar ingick, sökte efter honom.

I ett pressmeddelande tackade familjen för ansträngningarna att finna Christer Ericsson. Och i går fick familjen besked om hans öde.

Polisen misstänker inget brott vad gäller hans död.

Christer Ericsson blev 74 år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset