Martin Timell ska ha polisanmälts under måndagen misstänkt för våldtäkt.
Martin Timell ska ha polisanmälts under måndagen misstänkt för våldtäkt.

Åklagare har inlett en förundersökning mot Martin Timell. Detta efter att TV4-profilen under måndagen polisanmälts misstänkt för våldtäkt. Det rapporterar Sveriges radios ekot.

 

Åklagare har inlett en förundersökning mot ”Äntligen hemma”-profilen Martin Timell, som under de senaste veckorna varit föremål för en rad anklagelser från kvinnor som arbetat med honom. Det rapporterar Sveriges radios Ekot.

LÄS MER: Martin Timell anklagas för att ha blottat sig för programledare: ”Helt absurd situation”

Martin Timell ska ha polisanmälts under måndagen misstänkt för våldtäkt. Timell ska under en personalfest 2008 ha förgripit sig sexuellt på en då 26-årig medarbetare i en badtunna inför flera vittnen.

Kvinnan, som arbetade som produktionsassistent, ska dagen efter händelsen ha berättat om den för sin arbetsgivare, produktionsbolaget Meter. Kvinnan säger sig ha fått löften om att händelsen skulle tas vidare utan att så skulle ha skett.

– Efter tre försök till uppgörelse, så får jag göra jobbet som TV4 borde ha gjort, för länge sedan. Så känner jag. TV4 borde ha anmält detta. Att höra TV4-cheferna stå och säga att jag har valt att inte ta saken vidare är fruktansvärt. Jag har inte gjort annat sedan 2008 men de har lagt locket på varje gång, säger kvinnan till Expressen.

Den polisanmälda händelsen är bara en av flera anklagelser som rör Timell. Den 19 oktober kunde Metro berätta om hur Martin Timell ska ha blottat sitt erigerade kön för en kvinnlig programledare under en tv-gala.

”Jag polisanmälde inte. Tänkte inte ens tanken. Jag kommer från en annan generation, där man liksom hackar i sig”, skrev hon då i ett mejl till Metro.

Det var den 23 oktober TV4 bröt allt samarbete med Martin Timell, som arbetat med kanalen sedan 1996 och blivit en av dess mest folkkära profiler. Anklagelserna mot Timell kom först upp till ytan i samband med det så kallade #metoo-uppropet, där kända och okända kvinnor på sociala medier vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp.

Texten uppdateras.

LÄS MER: Efter anklagelserna: TV4 avslutar allt samarbete med Martin Timell

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om metoo