Du behöver: Dekorplast, rakbladskniv, sax, penna och en pappersförpackning.
Du behöver: Dekorplast, rakbladskniv, sax, penna och en pappersförpackning.

Nytt år och dags för ordning och reda. Här visar hemmafixbloggaren Monica Karlstein hur du superenkelt förvandlar ett flingpaket till en snygg tidskriftssamlare med marmorlook.

Metro-tidningssamlare-före

1. Fundera på vad du ska förvara i din tidskriftssamlare. Många förpackningar är för små för papper i A4-storlek, så ta gärna med ett a4-papper till matbutiken och testa så att det får plats i den förpackning du väljer. Ska du förvara mindre saker så har du en uppsjö av förpackningar av välja mellan.
Rita ut var du ska klippa med en penna och eventuellt en linjal så att du får raka linjer. Klipp till förpackningen likt formen av en tidskriftssamlare.
2. Placera förpackningen på dekorplasten och prova så att plasten går runt förpackningen och lite omlott. Klipp sedan av den bit du inte behöver.
3. Dra av skyddspappret från plasten och placera en av förpackningens största sidor mot den klistriga ytan.

Metro-tidningssamlare-steg4

LÄS MER: Så fixar du nyårspysslet på några minuter
4.  Vänd förpackningen så att ena kortsidan kommer i kontakt med dekorplastens klistriga sida och stryk med fingrarna från förpackningens insida så att den fäster ordentligt. Stryk lite extra vid kanterna så att plasten fäster även där.

5. Nu är det dags att fixa toppen och botten. I botten viker du in plasten så som du slår in ett paket. Var noga så att det blir så platt som möjligt så att det står stadigt.
6. I toppen ritar du likt bilden ut var du ska skära eller skär på fri hand med rakbladskniven någon centimeter utanför förpackningen. Vik in och fäst på förpackningens insida.

 

Metro-tidningssamlare-steg6-beskuren

De luftbubblor som bildats under plasten stryker du försiktigt ut med fingrarna, en mjuk stegspade eller kanten av ett betalkort.

LÄS MER: Gör din egen blomvas

Fakta

Monica Karlstein når man på Hemmafixbloggen.se.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Pyssel