Ninjas in Pyjamas-stjärnorna om känslorna och publikens stöd i den tuffa kvartsfinalen mot Na'Vi.

Den svenska drömmen om en försvarad titel i Dreamhack masters Malmö lever. Trots ett stort underläge mot Na’Vi på den egenvalda kartan Nuke lyckades svenskarna både storartat hämta in och vinna kvartsfinalen.

När Ninjas in Pyjamas satte 16 vinstrundan på Mirage exploderade arenan i glädje. I publiken. I NiP:s spelarbås.

– Det var länge sedan jag kände sån här stor lycka. Att spela framför så här många fans det är helt obeskrivligt. Ren lycka skulle jag säga, säger NiP:s senaste tillskott Fredrik ”REZ” Sterner efter matchen.

Nyblivna ninjan beskriver hur laget resonerade när Na’Vi såg ut att avsluta kvartsfinalen på ett snabbt och kliniskt vis.

LÄS MER: Referat från matchen

– Vi behövde bara en runda för att komma igång igen. Vi kämpade och leta efter den rundan så att vi kunde få ett flow och till slut så fick vi det. Vi blev bara gladare och gladare och fick mer energi från publiken.

Den betydligt mer erfarne ninjan Patrik ”f0rest” Lindberg beskriver känslan när vinsten började kännas inom räckhåll.

– När vi kom in på andra kartan och man började se publiken så började vi fatta att nu jäklar har vi något på gång här. Comebacken bara växte och växte och sen var vi lika och då kändes det fanimej i magen att vi skulle ta det, säger Patrik ”f0rest” Lindberg.

LÄS MER: G2 stod för superskräll mot SK – fransoserna vidare till semin

Veteranninjan tycker också att den nervkittlande matchen är en perfekt erfarenhet för lagets unga talanger.

– Jag tycker bara att det är underbart att dom på något sätt också får känna det där och få de här tajta matcherna relativt tidigt i turneringen. De måste inse att även om man ligger under tidigt i matcher så går det att komma tillbaka. Nu har de fått uppleva och dessutom leverera i sådana matcher så jag är bara glad för deras skull, säger Lindberg.

I morgon väntar semifinalen mot G2 som tidigare under dagen slog ut topptippade SK gaming ur turneringen.

LÄS MER: 3 fails och 3 wins i gruppspelet du inte får missa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset