Patrik "f0rest" Lindberg under Dreamhack Masters Stockholm.
Patrik "f0rest" Lindberg under Dreamhack Masters Stockholm.

Ninjas in Pyjamas har brutit en lång major-förbannelse. Ändå skulle Patrik "f0rest" Lindberg bli besviken om de inte tar sig till slutspel.

Ninjas in Pyjamas tog sig under fredagen raka vägen till Legends stage i Counter strike-majorn. Svenskarna visade prov på både finslipad taktik och individuell skicklighet när de besegrade Astralis i kampen om ett avancemang och en säkrad challenger-status.

Ninjas in Pyjamas har haft det tufft i major-sammanhang och inte lyckats kvalificera sig de senaste tre turneringarna. Men för en av lagets veteraner var den här vinsten, trots det, bara ett steg närmre ett högre uppsatt mål.

LÄS MER: Ninjas in Pyjamas bröt major-förbannelsen efter övertidsdrama

– Det känns jättebra att vara tillbaka i legends. Det är nästan två och ett halvt år sedan om jag inte missminner mig. Jag tycker att vi alla har gjort ett bra jobb men jag känner mig inte nöjd riktigt än. Jag tycker att vi kan gå mycket längre och jag skulle vara besviken om vi åker ut i nästa gruppspel, säger Patrik ”f0rest” Lindberg till Metro Esport.

Receptet för att lyckas efter de tidigare motgångarna har delvis bestått av att lagets två riktiga legendarer fått ny energi efter att de äntligen tog sig vidare till major-spel.

– Först och främst så släppte det lite i minorn den här gången. Vi fick spela på lan och så fort pressen släppte och vi vann mot ENCE så tror jag att det släppte lite hos alla spelare. Speciellt för mig och Totte [Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund] som har haft lite misslyckanden. Efter det så känns det som att det bara har rullat på. Vi har en bra mentalitet i spelet, Lekr0 har tagit över som IGL och vi är på rätt spår, säger F0rest.

I Legend stage väntar redan lag som Fnatic, Faze, Mibr och de regerande mästarna i Cloud9 för att göra upp om vem som blir Facit: London Major:s mästare.

LÄS MER: Missa inte att spana in Sveriges första esportgala

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset