Ninjas in Pyjamas föll i semifinalen mot franska G2. Matchen som svenskarna var tvungna att vinna för få chansen försvara titeln i Malmö. 

Precis som under gårdagens match mot Na’Vi var NiP segstartade och den här gången lyckades de inte få till en comeback.

– På första kartan var det precis som i går. Det är många lägen som vi borde vinna för att få det att flyta på. Men vi får inte de tidiga rundorna och då blir matchbilden som den blir, säger en besviken Patrik ”f0rest” Lindberg när Metro träffar laget bakom scenen efter nederlaget.

LÄS MER: f0rest: Då kändes det fanimej i magen att vi skulle ta det

På Cache såg det bitvis bättre ut för Ninjas in Pyjamas, men som antiterrorister fick de problem när G2 hittade en svaghet på b-sajten som de kunde utnyttja till fullo.

– De började attackera b-sajten när vi var ct. Vi hade idéer om hur vi skulle stoppa det, men lyckades inte fullfölja och de fortsätter att utnyttja det om och om igen och vi hittade inget svar på det, säger Patrik ”f0rest” Lindberg.

LÄS MER: Dreamhack masters-chefen om varför de ändrade coachreglerna

Hur känns det att inte få chansen att försvara titeln här i Malmö?

– Det är förstås skittråkigt, det är ju fantastiskt där ute. Det blev en show på andra kartan i alla fall så jag hoppas att de fick se lite, säger NiP-stjärnan innan laget försvinner bort backstage.

LÄS MER: Erik Glanell: Gambit monterade ner Astralis fullkomligt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset