Ska Nico Rosberg säkra VM-titeln? Eller ska Mercedes-kollegan Lewis Hamilton, i förgrunden, ta sin tredje raka seger?
Ska Nico Rosberg säkra VM-titeln? Eller ska Mercedes-kollegan Lewis Hamilton, i förgrunden, ta sin tredje raka seger?

Seger i två av de fyra senaste formel 1-loppen på Interlagos.Om tysken Nico Rosberg vinner i Brasilien även i år säkrar han världsmästartiteln.– Men allt kan hända i den här sporten, säger han.

På söndag kan Rosberg ta sin allra första F1-titel. Vinner han Brasiliens GP på Interlagosbanan utanför Sao Paulo är det klart, oavsett vad stallkompisen i Mercedes, Lewis Hamilton, gör.

Oddsen är i Rosbergs favör. Men F1-bossen Bernie Ecclestone satsar inga pengar på Rosberg.

– Jag väntar och ser till slutet av året, säger han.

Inte heller Rosberg vill gå händelserna i förväg.

– Två tävlingar återstår och allt kan hända. Jag måste lägga all min energi och fokus på faktorer som jag kan påverka, säger han.

Kompis i storform

Kanske är det bra att Rosberg ligger lågt. VM-tvåan Hamilton är i storform och har vunnit de två senaste tävlingarna. Och när Hamilton tog sin första VM-titel 2008 säkrade han den han just i Brasilien genom att bli femma.

– Men det är en ovanlig situation att vara i, att slåss för något och inte veta att det du gör garanterar att du uppnår det. Resultatet blir antingen smärtsamt eller en stor tillfredställelse. Oavsett så fortsätter jag att kämpa till slutet. Jag har aldrig vunnit i Brasilien, jag hoppas kunna ändra det den här veckan, säger Hamilton.

Säsongsfinalen går i Abu Dhabi den 27 november.

De sista pusselbitarna i stallens föraruppställningar för 2017 håller på att läggas. På torsdagen blev det klart att Esteban Ocon, 20-årig fransman som F1-debuterade med Manor i augusti, kör för Force India nästa år. Han blir stallkamrat med Sergio Perez medan Nico Hulkenberg tar plats i Renault i stället.

Marcus Ericsson och Felipe Nasr blir kvar i Sauber och får en ny teknisk chef i Jorg Zander. Den 52-årige tysken har många år i branschen och kommer närmast från Audi Sport och har värvats med tanke på regeländringarna som införs till nästa år.

Testar ny skyddsbåge

En av nyheterna är skyddsbåge över cockpit, som testades av Felipe Nasr i Mexikos GP. Nu är det Marcus Ericssons tur.

I fokus ligger dock att köra hem stallets första poäng i år.

– Det ska bli intressant att se hur det känns att köra med bågen, säger Ericsson.

– Det blir en viktig racehelg för oss. Naturligtvis är vårt mål att ta poäng, så som team ska vi göra allt för att jag och Nico kan köra in bland topp tio.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset