G2 med svensken Fabian "Fabian" Hällsten fick det betydligt svårare i kvartsfinalen än vad många trott. Det blev en rysare – men till slut en plats i semin.

Fabian ”Fabian” Hällsten och hans mannar i G2 ses som klara favoriter i Six Invitational och många trodde på en snabbt avklarad kvartsfinal när de gick upp mot Space Station Gaming. I stället blev det farligt nära att det enda svenska hoppet släcktes under fredagsnatten. Efter matchen mötte Metro Esport en utpumpad semifinalist bakom scenen.

– Man vill väl aldrig att en match ska bli så här jämn. Adrenalinet pumpar. Jag hade individuellt en väldigt bra match. När man får till en sån clutch som jag fick på Bank när vi försvarade. Det var två mot en och jag visste att om de bara har bättre bössor än mig så kommer jag förlora om jag inte träffar huvudet. Att få till ett så perfekt spel i den situationen, alltså. Det går inte att beskriva, det är helt galet, säger Fabian ”Fabian” Hällsten.

LÄS MER: Fnatic utslagna ur Six Invitational – Nora-Rengo vidare till semi

Fabian: ”Det ska vara jämna matcher”

Space Station stod för en grym comeback på Clubhouse där de från ett 1–5-läge kom i kapp och tog matchen till övertid. Väl där stal de vinsten framför näsan på G2 och Hällsten var efteråt inte nöjd över hur laget hanterade situationen.

– Det är jobbigt att tappa en stor ledning. De kommer tillbaka och det blir övertid som de vinner, men det är sånt som händer. Vi vet att det är en karta som är mycket bättre för försvaret. Vi slängde kartan lite grann tycker jag. Om vi inte lyssnar på varandra eller missar några calls då kan allt gå åt helvete, säger han.

G2 kom igen och jämnade ut poängen på kartan Bank. När matchen gick över på avgörande Villa var det nära att bli en mardrömsrepris på första kartan, men den gången lyckades G2 sätta punkt.

LÄS MER: HeatoN: Historien om Mats rörde mig till tårar

Trots att de till slut lyckades stänga matchen vill Fabian varken kalla sig lättad över vinsten eller förvånad över att det blev en så pass svettig match.

– Man ska inte bli förvånad om det blir jämna matcher i den största turneringen i spelets historia. Det ska vara jämna matcher här, säger han.

Att vinna det enda som räknas

Jämn eller inte en vinst är en vinst. Under lördagen väntar semifinaler som ett sista stop innan det slutgiltiga avgörandet. Som en person känd för sitt obevekliga självförtroende är svaret givet på frågan om hur förväntningarna ser ut:

– Jag har ju alltid idén att vi ska vinna alla matcher vi spelar. Sen om det är jag som gör det bäst eller om det är någon annan i laget, det skiter jag i om jag ska vara ärlig. Det enda som räknas är att jag får lyfta trofén i slutet av turneringen.

LÄS MER: Rainbow Six-svenskens bästa tips: Så tar du dig in i proffsscenen


Annons:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset