Facebook ber om ursäkt för slakt-sidan
Facebook ber om ursäkt för slakt-sidan

Facebookgruppen som uppmanade till att döda svarta fick vara kvar och de som anmälde den fick veta att den inte bröt mot Facebooks regler. – Det är inte mycket mer att göra än att be om ursäkt, det var ett ganska tydligt övertramp, säger Facebooks svenska representant till Metro.

Som Metro rapporterat om tidigare rasade det in anmälningar mot den grovt rasistiska sidan ”Vitmakt neger slakt”. Trots att sidan uppenbart bryter mot Facebooks regler fick anmälarna beskedet att sidan inte bröt mot reglerna och inte skulle tas ner.  

Under eftermiddagen har Facebook efter att ha tittat ytterligare på sidan ändrat uppfattning och sidan plockats ner. 

LÄS MER: Facebooksida uppmanar till slakt av svarta

– Det är ett misstag som beror på den mänskliga faktorn. Det är en styrka många gånger att människor sitter och gör bedömningarna eftersom det ska sättas i kontext men i det här fallet har det blivit fel, säger Jan Fredriksson, talesperson för Facebook i Sverige.

Alla svenska anmälningar går igenom Facebooks irländska Europahuvudkontor. Enligt Jan Fredriksson finns det personer som kan svenska på plats i Dublin.

– Ja, det finns det. Dock finns det fler som kan engelska förstås. 

Men har det här ärendet passerat någon som kan svenska?
– Jag är lite osäker faktiskt. Jag fick bara beskedet från huvudkontoret att det begåtts ett misstag.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset