Facebook skapar hjärtesorg hos övergivna älskare. Bilder och statusuppdateringar på det sociala nätverket gör det svårare att komma över sitt ex.

Scanpix / Montage
Facebook gör det svårare att komma över ditt ex

Tiden läker alla sår, brukar det heta. Men att komma över ett uppbrott kan vara svårare när gamla bilder på Facebook gör att du ständigt påminns om din ex-partner.
– Ska du sluta älska en person, så ska du sluta fylla hjärnan med bilder och känslominnen av den personen, säger Eva Rusz, relationsexpert, till Metro.

Flera experter varnar nu för att det sociala nätverket är en dålig idé för den med ett brustet hjärta. Det förlänger sorgearbetet och kan få dig att må ännu värre.
– Något som det mänskliga psyket har utvecklat är förmågan att glömma. Vi har inget perfekt minne, och vi brukade inte ha den här möjligheten att få saker återgivna för oss, säger Nigel Shadbolt, professor i artificiell intelligens, till Daily Mail.

Tidningen har pratat med flera som stämmer in i analysen att Facebook kan vara ett problem för den som sörjer. Och Eva Rusz säger till Metro att det kan vara en idé att hålla sig borta från det sociala nätverket.
– Om du blir dumpad och sedan matas via sociala medier med ständig information om vad han eller hon gör och säger så blir det självklart svårare. Jag kan nästan tycka att man skulle ta en paus från Facebook för att fylla hjärnan med något annat, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset