Under tre månaderna har Lilia  Rodríguez  fått en massa hatiska meddelanden på Facebook från okända personer.
Under tre månaderna har Lilia  Rodríguez  fått en massa hatiska meddelanden på Facebook från okända personer.

Hackare skapade ett falskt Facebook-konto i Lilias namn där de påstod att hon hade hiv och att hon smittat en gift man – för att straffa hans otrohet. – Jag ber er om hjälp att sprida denna video så att alla får reda på att det inte stämmer, säger hon i ett klipp som spridits på Facebook.

Under de senaste tre månaderna har mexikanskan Lilia Rodríguez, 19, tagit emot en uppsjö av meddelanden och kommentarer på Facebook – från personer hon inte känner. Meddelandena har varit hatiska och kritiska och anklagat henne för något hon inte påstår sig gjort, rapporterar BBC Mundo.

– Någon har skapat ett fejkat Facebookkonto med min profilbild och startat en konversation med en kille där jag skriver att jag har smittat honom med hiv, säger hon i en video, som hittills har visat över 280 000 gånger.

LÄS MER: Bilderna på Louise, 31, stals – användes till reklam för bantning​

Konversationen har spridits som en löpeld på sociala medier och enligt Lilia har de som fejkat hennes konto påstått att hon legat med en gift man, i syfte att smitta honom med hiv, för att straffa hans otrohet.

– Jag bytte namn på mitt egna Facebook-konto för att det skulle lugna ner sig, säger hon till BBC.

Men i början av juli, när hon bytte tillbaka sitt riktiga namn på Facebook, började det att trilla in meddelanden från okända personer från andra länder som tagit del av de falska ryktena.

LÄS MER: Hackare spred Saras nakenbilder på porrsajter: "De tog över mitt liv"

– Folk från Puerto Rico, Paraguay och Venezuela skrev till mig, säger hon.

Lilia ville anmäla händelsen men ska enligt polisen fått svaret att det skulle bli för svårt att bevisa vem som ligger bakom det falska kontot. Med videon, som publicerades den 3 juli, vill hon visa allmänheten hur sociala medier kan missbrukas för att stjäla någons identitet och sprida falska historier.

– Facebook kan vara ett fantastiskt verktyg men det kan också skada oerhört mycket, säger hon i videon och tillägger:

– Jag har inte hiv och jag har aldrig smittat en gift man, säger hon.

LÄS MER: Marias identitet kapades – då lurades hennes vänner på pengar via sms

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset