Facebook öppnar nu upp för möjligheten att blockera annonser direkt på sidan.
Facebook öppnar nu upp för möjligheten att blockera annonser direkt på sidan.

Sidan som först var helt reklamfri har utvecklats på ett sätt som många har motsatt sig. Men nu öppnas Facebook upp inställningar för att blockera annonserna.

Under 2014 utvecklades Facebook på ett sätt som många kraftigt motsatte sig – de införde riktade annonser. Själva menar de att annonserna är till för att hjälpa användare som söker efter något på internet att få information om samma saker på sin Facebooksida.

Men många användare ser annonserna som allt annat än hjälpsamma. Facebook har dock erbjudit möjligheter att reglera denna annonsering, via tjänsten Adchoices, eller via inställningarna i användarens enheter. Men nu blir det hela mycket enklare.

LÄS MER: Nu kan du se vem som har tagit bort dig som vän på Facebook
 

”I dag (Red. anm 16/9) introducerar vi ännu ett sätt för folk att stänga av den här typen av annonsering från annonsinställningarna direkt på Facebook”, skriver Stephen Deadman, Global Deputy Chief Privacy Officer på Facebook.

Om du redan har gjort inställningar för annonser på andra sätt så kommer dessa att finnas kvar, noterar han. Samtidigt meddelar Facebook att information samlas in från vad användarna ”gillar” på Facebook, för att rikta anpassad reklam till deras flöden.

LÄS MER: Det här ska du aldrig dela på Facebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset