Venus av Willendorf är känd för dess detaljerade och realistiska uttryck.
Venus av Willendorf är känd för dess detaljerade och realistiska uttryck.

En 22 000 år gammal fertilitets staty, Venus av Willendorf, plockades bort från sajten för att den ansågs ”pornografisk”, skriver Arts News Paper.

Statyn är inte mer än 11 cm stor och anses som ikonisk inom den förhistoriska konsten. Figurinen uppskattas vara mellan 22,000 och 24,000 år gammal. Statyn är känd för dess detaljerade och realistiska uttryck, något som inte gick hem för Facebook.

LÄS MER: Därför ska du inte göra tester på Facebook

En bild av statyn publicerades på Facebook av en konstaktivist och plockades genast ner av sajten efter att bilden flaggats som olämpligt material. Konstaktivisten skrev sedan ett inlägg där hon kritiserade Facebook. Inlägget delades över 7000 gånger och uppmärksammades även av naturhistoriska museet i Wien.

LÄS MER: Har du gjort tester på Facebook? Så rensar du upp bland apparna

– Museets besökare har aldrig klagat över figurinens nakenhet. Det finns ingen anledning att täcka Venus av Willendorf och skymma hennes nakenhet, varken på museet eller sociala medier, säger Christian Koeberl, chef på museet, till The Arts News paper.

LÄS MER: Facebook tillåter bara bröst

Det är inte första gången Facebook stoppar bilder på konstverk som visar hud. 100 år gamla nakenfotografier tagna av Anders Zorn stoppades när Fotografiska museet öppnade en utställning. Köpenhamns Den lilla havfrue har även hon hamnat i en liknande situation.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset