Plus size-modellen Tess Holliday medverkade på en bild till ett Facebook-event som förespråkar positiva kroppsideal. Men annonsen togs snart bort för att Facebook ansåg att den bröt mot deras hälso- och träningspolicy.

Simply Be/Youtube

Bilden på modellen Tess Holliday som plockades bort av Facebook för att den ansågs bryta mot deras hälso- och träningspolicy. 

Det var för den feministiska talkshowen "Feminism och fett" som den amerikanska plus size-modellen Tess Holliday medverkade i en annons. Showen förespråkar en mer nyanserad bild av hur kroppar kan se ut och Tess Holliday poserade i bikini på en bild i eventet på Facebook, men plötsligt togs den bort av hemsidan själva. 

Anledningen var att den bröt mot deras hälso– och träningspolicy. 

►LÄS MER: "Stora" modellen Tess Holliday: Så kan modevärldens ideal förändras

Facebook motiverade handlingen genom att svara att ”Bilden avbildar en kropp på ett oönskat sätt. Reklam får inte visa ett hälsotillstånd som perfekt eller extremt oattraktivt”. De sa även att bilder som visar midjor där magen ligger över byxkanten, människor i för tajta kläder eller som skildrar ätstörningar kommer att tas bort. 

►LÄS MER: Vilda, 10, fick läxa om kroppsideal: "Inte lämpligt"

Istället uppmanade Facebook grundarna till eventet att ”använda bilder på en relevant aktivitet, så som att löpa eller cykla”. 

Som liten fick den amerikanska plus size-modellen Tess Holliday ofta höra att hon var för kort och överviktig för att passa in i modebranschen, men i dag är hon en framgångsrik modell som förespråkar ett mer öppet förhållningssätt till kroppsideal. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa