Jonathan Sundqvist och Ingrid Guillermo möts för första gången över en kopp kaffe och hjälper varandra att söka jobb.
Jonathan Sundqvist och Ingrid Guillermo möts för första gången över en kopp kaffe och hjälper varandra att söka jobb.

Främlingar träffas för att peppa varandra i jakten på jobb. Facebookgruppen Jobbsällskap Malmö gör arbetssökandet roligare.

Att man inte känner varand-ra spelar ingen roll, man peppar varandra ändå.
Det menar Malmöborna Jonathan Sundqvist och Ingrid Guillermo som gått med i Facebookgruppen Jobbsällskap Malmö och nu ses för första gången över en kaffe och med varsin dator.
– Det här känns bra! Det är så omotiverande att sitta ensam och skriva sina personliga brev, säger Ingrid Guillermo som har bakgrund som art director, illustratör och webbmaster och nu söker jobb på olika reklambyråer.
Jonathan Sundqvist som söker jobb som kommunikatör håller med.
– Det är inte kul att vara arbetslös, men är man med någon i samma situation som kan peppa en och läsa ens cv känns det bättre. Ofta hjälper det att bara ha någon intill sig som man kan bolla idéer med, säger han.
– Jag tror dessutom att det är nyttigt att nätverka på alla sätt oavsett att man har jobb eller inte, påpekar Ingrid.
Frida Nelhans är hjärnan bakom Jobbsällskap Malmö. Hon startade gruppen i slutet av mars, efter att ha dragit i gång grupper även i Stockholm och Göteborg.
– Jag kände att jag inte blev särskilt produktiv av att sitta och söka jobb inom hemmets fyra väggar. Jag jobbar bättre när jag är i sällskap med andra och jag tror att många funkar likadant, säger Frida Nelhans.
I dag består Malmögruppen av ett 30-tal personer och fler tillkommer hela tiden.
– Det finns en kultur som säger att man ska hålla saker och ting för sig själv, inte dela med sig av sin information. Men jag tror på att det lönar sig i längden att dela med sig, säger Frida Nelhans.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset