Facebooks hajpade mobil är ett fiasko
Facebooks hajpade mobil är ett fiasko

Innan lanseringen höjdes den till skyarna. Men nu sjunker den första Facebook-mobilen som en sten. I USA slumpas mobilen bort.

I början av april lanserade, efter sedvanlig ryktesspridning och tissel-tasslande, Facebook en ny version av operativsystemet Android. Nyheten fick namnet Facebook Home, och har en integrerad hemskärm som gör att Facebooks funktioner alltid är tillgängliga. 

Den första mobilen där systemet är integrerat heter HTC First. För ungefär en månad sedan såldes den för 99 dollar med ett tvåårsabonnemang i USA. Det motsvarar knappt 700 kronor. 

Men mobilen har floppat. Business Insider rapporterar att priset nu har sänkts till under en dollar med samma abonnemang. 

En analytiker uppges ha ringt till en mobilbutik och pratat med anställda som säger att de inte sålt en enda HTC First.

Men Facebook-grundaren Mark Zuckerberg behöver nog inte ligga sömnlös. I början av maj rapporterade Wall Street Journal att Facebooks intäkter ökade med 38 procent första kvartalet i år jämfört med samma period 2012. Under årets första tre månader drog Facebook in drygt 10 miljarder kronor, mycket tack vare ökad försäljning av mobilannonser.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset