Marck Zuckerberg presenterade Facebooks nya dejtingplaner under företagats årliga F8-konferens.
Marck Zuckerberg presenterade Facebooks nya dejtingplaner under företagats årliga F8-konferens.

Facebook kommer att lansera en ny dejtingfunktion som ska hjälpa deras singel-användare att hitta seriösa förhållanden. Det meddelade företagets VD Mark Zuckerberg under utvecklarkonferensen F8.

Mark Zuckerberg lät under tisdagen meddela att Facebook inom kort kommer att rulla ut en ny funktion som ska möjliggöra dejting via plattformen.

Nyheten släpptes i samband med Facebooks årliga konferens, F8.

– Det finns över 200 miljoner människor som listar sig själva som singlar på Facebook, så det finns uppenbarligen något vi kan göra, sade Mark Zuckerberg under den direktsända konferensen.

LÄS MER: Cambridge Analytica och Facebook – detta har hänt

Enligt Zuckerberg själv kommer den nya funktionen att rikta in sig på långvariga relationer, snarare än tillfälliga möten. Något som ska kunna möjliggöras genom att den som väljer att skapa en dejtingprofil matchas med andra användares intressen, grupper och gemensamma vänner på plattformen.

Dejtingprofilen som användaren kan skapa kommer inte att vara synlig för vänner eller för folk som inte aktivt också startat en sådan profil, enligt Zuckerberg.

Enligt nyhetbyrån Reuters ska Match Group Inc, som är huvudägare i dejtingappen Tinder, aktie rasat på börsen i samband med Facebooks dejting-nyhet.

LÄS MER: Emilie Ebbis Roslund: Sex tecken på att du ska dumpa din dejt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset