Alexander Bard (vänster) tycker att alla borde bojkotta spelningen på Slakthuset där Sizzla (höger) kommer uppträda. Bilden är ett montage.
Alexander Bard (vänster) tycker att alla borde bojkotta spelningen på Slakthuset där Sizzla (höger) kommer uppträda. Bilden är ett montage.

I sina texter sjunger han om mord på homosexuella. I dag spelar artisten Sizzla på Slakthuset i Stockholm. Alexander Bard: ”Det är för jävligt”.

Den jamaicanske artisten Sizzla skulle spela på Strand vid Hornstull nu på onsdag 28 mars. Men spelningen flyttades på grund av påtryckningar från människor som reagerade på artistens homofobiska låttexter.
 
Nu ska Sizzla spela på Slakthuset i Stockholm i stället. Något som har fått människor att reagera i sociala medier. Artisten Alexander Bard är en av dem som har twittrat om spelningen.
 
– Jag tycker det är för jävligt att de har den här konserten. Jag förstår inte varför de släpper in en sån idiot i Sverige. Jag tycker att Slakthuset omgående ska ställa in konserten och be alla homosexuella om ursäkt, säger Alexander Bard till Metro.
 
Meddelandet om spelningen har även upprört på Facebook. Ett evenemang vid namn ”Stoppa Sizzla på Slakthuset” har skapats. Och Slakthusets sida på Facebook och deras evenemang till konserten har spammats med kommentarer om att spelningen borde ställas in. 
 
Kommentarer som ”Skäms Slakthuset” och ”Jag bojkottar dem som stödjer homofober”, haglade.
 
”Jag blir riktigt chockad av denna bokning. Ska Sizzla verkligen få stå på scenen på slaktis och sjunga om mord på homosexuella och HBTQ-personer?”, skrev en person.
 
Sizzla uppmanar i sina texter till våld mot homosexuella. I sin låt ”Pump up” sjunger han ”bränn män som rider män bakifrån”.
 
2004 blev Sizzlas turné i Storbritannien inställd, också då på grund av hans låttexter. Han vägrade då be om ursäkt till de homosexuella.
 
– De kan inte be mig att be om ursäkt. Det är de som måste be om ursäkt till Gud eftersom de bryter mot guds lag, sa han till BBC:s radiostation 1Xtra.
 
Runt halv tre-tiden på tisdagseftermiddagen tog Slakthuset bort sitt evenemang från Facebook. Men konserten kommer köras.
 
– Spelningen kommer att bli av. Däremot hade vi aldrig gjort gett bokaren tillträde till lokalen om vi vetat att frågan var så här infekterad, säger Slakthusets delägare Jocke Heineman till tidningen QX.
 
Kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) skriver på sin blogg att hon tar avstånd från Sizzlas spelning. 
 
– Jag hoppas att så få stockholmare som möjligt kommer att vara där, säger hon till Metro.
 
Alexander Bard uppmanar alla att bojkotta konserten. 
 
– Om de inte ställer in konserten kommer jag att göra allt jag kan för att få folk att bojkotta Slakthuset. Om den här konserten blir av i morgon (läs: i dag) kommer jag att bli fly förbannad, säger han.
 
Metro har försökt att nå ansvariga på Slakthuset och ansvariga på eventbolaget Nextonstage för en kommentar.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset