Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.
Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz strider för att få tillbaka poliser som slutat. ”Med tanke på polisbristen och på att utbildningsplatserna på polisutbildningen inte fylls är det oerhört viktigt att polismyndigheten blir bättre på att återrekrytera poliser som slutat och att hålla kvar de poliser som jobbar”, säger hon.

Polisförbundet säger att läget är akut.

– Vi känner till att det finns poliser som sökt återanställning och som säger att de fått nej på grund av att regionen inte har ekonomi att anställa. Men om det faktiskt är så att det finns regioner som saknar pengar för att återanställa poliser, det får polismyndigheten svara på, säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet.

Hon säger att det måste göras satsningar på arbetsmiljö och förbättrade studievillkor. Poliser måste också få rätt utrustning och tid för återhämtning.

– Utan att gå in i och uttala mig om enskilda fall: Polismyndigheten måste bli bättre på att återrekrytera poliser som slutat. För att det ska vara möjligt krävs det att man kan erbjuda högre löner. Vi vet att många som lämnat polisyrket gått upp flera tusen i lön när de bytt jobb.

LÄS MER: Akut polisbrist – men före detta poliser får vänta på att återanställas

Polisfackets rapport: Tre av fyra chefer larmar om polisbrist

Över tre fjärdedelar av chefer inom polisen anser att de inte har rätt antal poliser i förhållande till verksamhetskraven, visar en ny rapport från Polisförbundet.

I rapporten vittnar chefer om en orimlig mängd administration och hur det får till följd att de får väldigt lite tid över till det mer operativa, att styra och leda arbetet. Ett annat problem är att åtta av tio chefer anser sig ha behov av det som kallas chefs- och ledningsstöd, men att bara tre av tio har det. Det handlar bland annat om behov av administrativ avlastning, visar rapporten.

I exempelvis Uppsala har polisen sedan en längre tid försökt lösa administrationsbördan genom att anställa så kallade turlagssekreterare. De hjälper polisen med administrativa jobb som att skriva anmälningar, hantera gods, diarieföra, registrera frånvaro, göra slagningar och boka tider.

LÄS MER: Facket: ”Polismyndigheten måste bli bättre på att rekrytera”

Terrorhot, skjutningar och otrygga områden

Förutom polisbristen brottas polismyndigheten med andra svårigheter. Terrorhotnivån, det ökade antalet skjutningar och ett växande antal områden som uppfattas som otrygga har inneburit särskilda utmaningar för polisen.

– Med tanke på polisbristen, och på att utbildningsplatserna på polisutbildningen inte fylls, är det oerhört viktigt att polismyndigheten blir bättre på att återrekrytera poliser som slutat – och på att hålla kvar de poliser som jobbar i myndigheten i dag, säger Lena Nitz.

LÄS MER: Kommunpolitikernas vädjan: Ge oss fler poliser

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset