Martin Linder. 
Martin Linder. 

Fackförbundet Unionen varslar om strejk. Förhandlingarna med tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation Almega har strandat. Varslet omfattar 10 000 medlemmar över hela landet.

Sveriges största fackförbund Unionen och Sveriges Ingenjörer har inte kommit överens med Almega. Konflikten som rör framför allt rätten till flexpension – extra pensionsavsättningar och en förstärkt möjlighet att gå ner i arbetstid inför pensionen.

– Kommer vi inte överens går medlemmarna ut i strejk. Vi är beredda. Det är ytterst en rättvisefråga för Unionens medlemmar, säger Unionens förbundsordförande Martin Linder i ett pressmeddelande.

►LÄS MER: Unionen larmar om arbetsmiljö

Strejken bryter ut måndagen klockan 12 om inte avtal träffats innan dess. Varslet innebär arbetsnedläggelse av samtliga arbetsuppgifter på de företag och arbetsplatser som berörs. Det omfattar 10 000 medlemmar över hela landet, varav 1 500 är medlemmar i Sveriges Ingenjörer.

– Unionen vill fortfarande lösa detta vid förhandlingsbordet. Om Almega säger sig vilja följa det normerande märket borde avsättningar till flexpension inte vara något problem, säger Martin Linder.

Berörda orter och företag framgår av bilagan samt går att hitta här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik Ekonomi