Kalle Moraeus. Arkivbild.
Kalle Moraeus. Arkivbild.

I vinter ger sig de gamla vännerna Loa Falkman och Kalle Moraeus ut på den gemensamma turnén "Glad jul med Loa och Kalle". Kalle Moraeus utlovar julstämning, överraskningar och "garanterat väldigt mycket skratt".

Trots att Moraeus och Falkman har känt varandra i många år och delat scen tidigare så har de aldrig turnerat tillsammans. Det blir det ändring på i och med "Glad jul med Loa och Kalle".

– Det finns nästan ingenting som är så roligt som att gå upp på en scen tillsammans med Loa Falkman. Han är kanske den roligaste människan jag har träffat i hela mitt liv. Sedan är han ju en sångare i världsklass också, säger Kalle Moraeus.

Moraeus har gjort julturnéer i 20 års tid, senast med Lisa Miskovsky i fjol. Han säger att vinterns föreställning blir "40 procent julmusik och 60 procent annat".

– När man har en sådan artist som Loa så måste man få höra honom sjunga andra saker också. Det kommer garanterat att bli någonting spektakulärt och annorlunda, allt från Las Vegas-känsla till klassiska julsånger.

Turnén består av åtta stopp, och det finns planer på mer av samma vara framöver.

– Vi hade kanske kunnat tänka oss att göra mer än åtta konserter, men det känns redan nu som att vi vill satsa på en ännu större turné med det här konceptet i framtiden, säger Kalle Moraeus.

Erik Mårtensson/TT
Loa Falkman. Arkivbild.
Werecki Promotion Company
Kalle Moraeus och Loa Falkman ger sig ut på julturnén "Glad jul med Loa och Kalle" i vinter. Pressbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset