Kvinnor efter jordbävningen i Nepal. Personerna på bilden har ingenting med människosmuggligen att göra.
Kvinnor efter jordbävningen i Nepal. Personerna på bilden har ingenting med människosmuggligen att göra.

Flickor och kvinnor i Nepal rövas bort av människosmugglare och tvingas till sexarbete. De flesta hamnar på bordeller utomlands, enligt brittiska The Guardian.

Över 7 040 personer bekräftas ha mist livet och över 14 000 personer har skadats i den katastrofala jordbävningen i Nepal. Och den slutliga dödssiffran kommer att bli ”mycket högre”, varnar landets finansminister.

Men efter den förödande händelsen står Nepal och dess flickor och kvinnor inför ett nytt hot, nämligen människosmugglare som utger sig för att vara biståndsarbetare. Det skriver brittiska The Guardian.

FN och lokala hjälporganisationer uppskattar att mellan 12 och 15 000 nepalesiska flickor och kvinnor årligen rövas bort och tvingas till sexarbete.

– Smugglare låtsas vara biståndsarbetare för att kindnappa och lura kvinnor, säger Sunita Danuwar, ordförande för en lokal hjälporganisation i huvudstaden Katmandu, till tidningnen.

Människosmugglarna uppges nu jobba i skyddd av räddningsarbetet. Västerländska hjälparbetare i Katmandu bekräftar bilden. 

Vissa flickor och kvinnor förs utomlands och så långt som till Sydafrika, men majoriteten hamnar enligt The Guardian på indiska bordelle. Där arbetar tiotusentals under fruktansvärda förhållanden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset