Nyheter

Falska poliser sprider oro – riktiga polisen uppmanar till försiktighet

Personer i Helsingborg har klätt ut sig till poliser och försöker tränga sig in i folks lägenheter.
Personer i Helsingborg har klätt ut sig till poliser och försöker tränga sig in i folks lägenheter.

Falska poliser har de senaste veckorna trängt sig in i flera bostäder i Helsingborg, rapporterar HD. Nu har den riktiga polisen utfärdat en varning.

De falska poliserna har gjort påhälsningar i flera bostäder runt om i Helsingborg. I torsdags gjordes flera polisanmälningar gällande besöken, skriver HD.

Tillvägagångssättet ska ha varit likartat vid samtliga besök. Två till fem unga män utger sig för att komma från polisen och försöker få personerna de besöker att öppna ytterdörren. Men många som fått påhälsningar av de falska poliserna har förstått att något inte riktigt stämmer och därför vägrat släppa in dem.

LÄS MER: Polisen: Varning för falska poliser – så avslöjar du bluffen

I ett fall har männen däremot lyckats ta sig in i en mans lägenhet. Mannen satt och åt frukost när han upptäckte att två män befann sig i hans lägenhet. De försvann fort men flera av mannens grannar berättar att de falska poliserna även försökt tränga sig in i deras bostäder.

Nu utfärdas en varning av den riktiga polisen.
– Öppna aldrig dörren för okända, fråga efter legitimation om någon påstår sig vara polis och ring polisen så fort som möjligt om något verkar misstänkt, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson till HD.
LÄS MER: Polisen varnar för tjuvarnas nya knep – sätter upp lapp på din dörr
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset