När då 15-åriga Corey Nichols föräldrar misstänkte att han var homosexuell vägrade dem ta hand om honom trots att han hade lunginflammation. När han sedan kom ut ville de inte längre ha honom som son. Men då adopterats han av sin vän Aubreys familj.

Då 15-åriga Corey Nichols levde en lögn. I skolan var han utåt sett en vanlig populär sportfåne, men var homosexuell och vågade inte berätta det för varken sina vänner eller sina föräldrar.

– High school ska vara den tiden du har som roligast och experimenterar som mest. Men lever du med en lögn kan du inte göra det. Det är som att lögnen är allt du är, berättade Corey i radioprogrammet Out in Santa Cruz.

Den främsta anledningen till att han inte vågade komma ut handlade dock om hans föräldrar. Hans biologiska pappa brukade gå runt och kalla homosexuella för djävulens avkomma och berättade ofta för Corey att homosexuella hamnar i helvetet.

När hans biologiska pappa såg homosexuella på tv sa han till Corey att han om någon homosexuell kom in i huset skulle han skjuta personen i huvudet med ett hagelgevär. Då visste Corey att han låg illa till.

En dag kom Corey hem från en fest. Han var full och kände sig sjuk. Självmordstankar gick genom hans huvud, och han skrev till sin vän Ashley som han hade gått på balen med. 

Hennes mamma Mindy råkade gå förbi och såg vad Corey skrev, och de åkte genast för att hämta upp honom.

När de kom hem till Ashley märkte mamman att Corey var närmast blå. Han hade lunginflammation, men hans föräldrar hade struntat i att fråga honom om det eftersom de började misstänka att han var homosexuell.

Ashleys familj tog hand om honom, och när Corey sen kom tillbaka hem kom han ut för sin biologiska mamma. När Coreys biologiska pappa fick reda på nyheten blev han som galen.

– Han skrek om att en bög levde i hans hus och hur djävulen var närvarande. Jag låste in mig i mitt rum när min bror kom hem, och det första min pappa gjorde var att berätta för honom att jag var en värdelös bög, sa Corey i Out in Santa Cruz.

Corey hade inte mycket till val än att flytta hem till sin vän Ashley igen. Och veckor senare hade hennes föräldrar Mindy och Dale ansökt om att officiellt adoptera Corey. Coreys biologiska föräldrar sa inte emot.

Sedan Corey berättade historien menar hans förra familj att allting bara är en lögn. Både hans biologiska bror och syster anklagar Corey för att vara en lögnare, och hans biologiska mamma nekar att hon någonsin skulle ha kastat ut honom.

Idag, flera år senare, studerar Corey Arkitektur på Ferris state university i Michigan, som också publicerat en video där han berättar om sin bakgrund.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset