Spökjägarna Kate McKinnon Melissa McCarthy, Kristen Wiig, och Leslie Jones tillsammans med regissören Paul Feigl.
Spökjägarna Kate McKinnon Melissa McCarthy, Kristen Wiig, och Leslie Jones tillsammans med regissören Paul Feigl.

När trailern till Ghostbusters 3 släpptes blev den snabbt den mest hatade i Youtubes historia. Nu går män till attack och ratar filmen på IMDb innan de sett den. Anledningen? Spökjägarna spelas av fyra kvinnor.

Paul Feigl nyinspelning av Ivan Reitmans Ghostbusters förväntades bli en succé. När trailern släpptes den 3 mars blev den snabbt den mest hatade i Youtubes historia, rapporterar Screen Crush.

Ghostbusters 1 och 2 kom 1984 och 1989. Då regisserades filmen av Ivan Reitmans och hans fans har haft svårt att acceptera en nyinspelning, framförallt eftersom det är fyra kvinnor som spelar spökjägare.

"Kvinnor är inte roliga", "Tvunget att vara kvinnor? Buuuuu" och "varför är dem tjejer" är några av kommentarerna under den officiella Youtube trailern.

► LÄS MER: "Ghostbusters" blir tecknad tv-serie

Fansen vill inte ens ge filmen en chans utan går till attack på den genom IMDb. I skrivandes stund har filmen 4 av 10 i betyg på sajten. Majoriteten av de som röstat är enligt Screen Crush män i åldrarna 18 till 44. Det mest uppseendeväckande med betyget är att de som röstat troligen inte ens sett filmen som har premiär i Sverige först den 27 juli. I bland annat USA har den premiär i morgon, 15 juli. 

På sajten Rotten Tomatoes där betyg sätts utifrån recensioner får Paul Feigls film 7,5 av 10. I de gamla Ghostbusters filmerna är spökjägarna män men i den nya rullen spelas de av Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon och Leslie Jones.

Dan Aykroyd, som är en av skaparna bakom de Ghostbusters 1 och 2, hyllar den nya filmen i ett facebookinlägg:

”Såg testvisningen av den nya filmen. Förutom briljanta, äkta prestationer av rollbesättningen, både män och kvinnor, så har den mer skratt och skrämmande ögonblick än de två första filmerna” skriver han.

► LÄS MER: McCarthy om hotet mot "Ghostbusters"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset