Han är världens femte rikaste hiphopstjärna – men det var svårt att se någon glamour när han åkte ända till Bromma för att kränga hörlurar.

All Over Press

50 Cent krängde hörlurar i Bromma i går. 

► LÄS HELA INTERVJUN MED 50 CENT HÄR
 
Som tolvåring i slutet av 1980-talet langade Curtis Jackson crack på gatorna i New York-stadsdelen Queens. 15 år senare blev han upptäckt av Eminem och under artistnamnet 50 Cent gjorde han karriär som en av 2000-talets största rapstjärnor.

I går var Jackson tillbaka som säljare i en förort – men nu var platsen medelklassens Bromma, och det som skulle krängas var hörlurar från det egna märket SMS Audio.

– Jag har varit i Sverige flera gånger och alltid haft bra upplevelser här. Så jag var inte direkt svårövertalad. Men tyvärr har jag aldrig hunnit utforska Stockholm ordentligt, säger rapparen som inte heller lär hinna med sightseeing in-nan hörlursturnén drar vidare till Berlin i dag.

Metro träffar 50 Cent i ett konferensrum ovanpå lagret till butiken där han ett par timmar senare ska signera hörlurar och vykort åt fansen. Miljön är kanske inte precis vad mannen bakom låten ”I get money” är van vid – före intervjun chillar han i en smutsig Ikea-soffa och på bordet står påsar med hämtmat från McDonald’s. Med bara en timme kvar till den exklusiva signeringen står ett 20-tal tappra fans utanför butiken.

– Jag tycker synd om honom, att det inte kom fler. Och hela grejen känns inte riktigt som han, han vill ju ha det så lyxigt. Men det ska bli jättekul att träffa honom, säger 19-åriga Lolloh Goulos.

När klockan väl var slagen hade dock kön hunnit växa sig lång utanför butiken – men då slutade plötsligt 50 Cents musik att pumpas ur högtalarna. Fem minuter senare var ordningen återställd, någon hade tryckt ”play” på cd-spelaren igen och rapstjärnan kunde börja signeringen åt hundratals fans.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset