Nigel Farage när han anländer till Trump Tower.
Nigel Farage när han anländer till Trump Tower.

EU-fientliga Ukips ledare Nigel Farage har träffat USA:s nyvalde president Donald Trump i hans hem på Manhattan.Ett "väldigt produktivt möte", enligt Trump.

– Jag tror att de njuter av varandra sällskap, och att de faktiskt hade en chans att prata om frihet och att vinna, och vad det betyder för världen, sade Trumpskampanjchef Kellyanne Conway när hon bekräftade att mötet ägt rum i Trump Tower.

Farage twittrade senare en bild på sig själv och Trump, båda med ett brett leende framför ett par gyllene dörrar, och där Trump gjorde tummen upp.

"Det var en stor ära att tillbringa tid med @realDonaldTrump", twittrade Farage. "Han var avslappnad och fylld av goda idéer. Jag är övertygad om att han kommer att bli en bra president."

Farage sade också att Trumps stöd är starkt för relationerna mellan Storbritannien och USA. "Det här är en man som vi kan göra affärer med", twittrade han.

Farage är den förste brittiske politikern att träffa den nyvalde presidenten. Han har sagt till BBC att han är villig att hjälpa Storbritanniens premiärminister Theresa May att få tätare band med Trump.

Hon väntas inte träffa Trump förrän denne har svurits in, och det sker inte förrän om drygt två månader.

Vissa inom Mays parti, konservativa Tories, tycker att hon ska bortse från de politiska skillnaderna och dra nytta av Farages kontakter.

Men källor nära May ska ha gjort klart att Farage betraktas som en irrelevant figur.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset