De som äger produkten uppmanas att lämna tillbaka eller förstöra den.
De som äger produkten uppmanas att lämna tillbaka eller förstöra den.

Sockeln på glödlampan är strömförande och kan ge en farlig stöt. Därför har Elsäkerhetsverket beslutat att företaget Texa Design ska återkalla produkten, enligt ett pressmeddelande.

Alla sålda glödlampor av märket Calex ska återkallas av Texa Design. Anledningen är att konsumenter riskerar att få en farlig stöt.

– Vid den säkerhetstest som utförts kom testfingret lätt åt den spänningsförande sockeln när glödlampan skruvades i en lamphållare. Det är mycket farligt och innebär en hög risk för elchock för den som tar i lampan, säger Katarina Olofsson vid Elsäkerhetsverket i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Kicki, 42, hittade en enkrona – i fläskfilén

 

"Lampan är inte korrekt utformad vad gäller dimensionerna på sockeln. Det innebär att det finns en hög risk för elchock när man använder den i en vanlig lamphållare", skriver Elsäkerhetsverket.

De som äger produkten uppmanas att lämna tillbaka den till inköpsstället eller förstöra den.

Så här skriver Texa Design på sin webbsida: "Elsäkerhetsverket har konstaterat ett allvarligt fel på en ljuskälla av märket Calex. Art.nr 442520 – rak ljuskälla, gold line, E27 60W. Har du köpt denna produkt, vv lämna tillbaka den. Butiken kommer att ersätta dig."

►LÄS MER: Mars och Snickers återkallas i 55 länder – kan innehålla plast

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik