Brum, brum. I sommar kan man lantbruka hem storkovan.
Brum, brum. I sommar kan man lantbruka hem storkovan.

E-bönder, se hit! På med overallen och Lantmännen-kepsen för i sommar startar en liga i spelet Farming Simulator.

En nyhet som får sälla sig till de lite mer oväntade hittills under 2019 släpptes under onsdagen. Den populära lantbrukar-simulatorn Farming Simulator storsatsar på esport i sommar.

”Tävlingsinriktat lantbruk är något som folk har njutit av i åratal nu men det har inte gjorts inom esporten än. Vi har massor av esportentusiaster på företaget som inte kan vänta på att få visa världen att lantbruk kan vara både roligt och tävlingsinriktat. Vi anser att vi har hittat den rätta blandningen av verkligt lantbruk och spelupplevelse för att så många som möjligt ska roas av det”, skriver Giants Softwares vd, Christian Ammann, på spelets sajt.

Redan förra året anordnades Farming Simulator Championship. Då tävlade deltagarna i att på kortast tid tillverka 20 balar och stapla dem på ett flak.

LÄS MER: GeT_RiGhT berättar: Familjen utsattes för telefonterror

Inför Farming Simulator League har tävlingsmomentet arbetats om. Matcherna spelas tre mot tre och kommer att innehålla typiska lantbrukarelement, men vad det betyder mer specifikt har utvecklaren Giants Software inte avslöjat än. Klart är däremot att det är Farming Simulator 19 som det kommer att tävlas i.

Ligan kommer spelas i tio omgångar där de som skördar framgång tar sig vidare till den stora finalen där närmare en miljon kronor finns i potten.

Varje deltävling kommer också att ha prispengar på spel vilket gör att den totala prispotten under säsongen är så mycket som 2,4 miljoner kronor.

LÄS MER: CS:GO-scenen sluter upp mot hatet med #stoptoxicity


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset