En 77-årig kvinna i den italienska staden Vicenza serverade vad hon trodde skulle vara god drickchoklad till sina barnbarn. Vad hon inte visste var att chokladen gick ut för 25 år sedan. Barnen är nu inlagda på sjukhus.

I vad som låter som ett aprilskämt rapporterade den italienska tidningen Il giornale di Vicenza om att tre barn och pappan till två av barnen lagts in på sjukhus för matförgiftning. Anledningen? 25 år gammal drickchoklad.

En 77-årig kvinna hade under slutet av 1980-talet köpt chokladpulver för att sedan glömma paketen längst ner i skafferiet. Över 25 år senare fick hon plötsligt besök av sin son, sina barnbarn och en vän till barnen.

I ett försök att vara snäll gjorde hon i ordning varm choklad, men vad hon hade glömt bort var att den nästan 30 år gamla chokladen gick ut 1990, alltså för 25 år sedan.

Barnen och den vuxne sonen drabbades sedan av illamående, och ett av barnen upptäckts under natten lida av diarré och kräkningar. De togs alla till sjukhuset för matförgiftning, med en prognos på 20 dagar för ett av barnen.

– Förmodligen hade pulvret degraderat under tid.  Många produkter, trots att de sällan är helt fria från levande organismer, steriliseras inte alls, sa Angiola Vanzo, chef för matsäkerhet i den italienska staden Vicenza där incidenten ägde rum till det italienska veterinärfacket SIVe.MP.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset