18-årige favoriten Filip Poon åkte på onsdagen hastigt ut ur ”Sveriges Mästerkock”, efter att ha presterat sämst i ett smaktest med Turkish delight.

TV4.

Filip Poon fick lämna ”Sveriges Mästerkock”. 

Den unga talangen Filip Poon, 18, har hyllats till skyarna i så gott som varje avsnitt avsnitt av ”Sveriges Mästerkock”, både av juryn och de andra deltagarna. I förra veckans avsnitt erbjöds han dessutom jobb hos både Markus Aujalay och Leif Mannerström.

”Du är ett av de bästa ämnena vi har träffat i 'Sveriges Mästerkocks' historia” har bland annat Leif Mannerström sagt. 

Men på onsdagskvällen fick resan ett abrupt slut. Efter att ha ingått i det förlorande laget i en lagtävling utsattes och de andra lagkamraterna för ett smaktest med Turkish delight . Den som presterade sämst, vilket var Filip, fick lämna tävlingen i tårar.

– Det kändes tungt att åka ut på ett smaktest . Det hade känts mycket skönare att åka ut på en rätt som man lagat. Jag hade hoppats på att hamna åtminstone i topp fem. Men det gäller att prestera hela tiden och det gjorde jag ju uppenbarligen inte här, säger han till Metro.

Jurymedlemmen Leif Mannerström säger att han knappast förväntat sig att Filip skulle åka ut.

– Det är klart att man blir förvånad. Han skulle kunna vinna. Men är det en tävling så är det en tävling. Det här visar ju verkligen att det är en tävling och att vad som helst kan hända, att ingenting är riggat.

Men det lär inte gå någon nöd på Filip Poon. Enligt Mannerström har han redan börjat jobba med Markus Aujalay. 

– Han har mycket att se fram emot den grabben, säger Mannerström. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset