Molly Pettersson Hammar fick tekniken emot sig förra gången.
Molly Pettersson Hammar fick tekniken emot sig förra gången.

Molly Pettersson Hammar är favorit tillsammans med Isa. Men förhandstippade vinnare har fallit förr.

Förra året föll Molly Pettersson Hammar på målsnöret och kom inte ens till Andra chansen, trots mycket stöd i sociala medier. Hon var första låten ut samtidigt som att SVT lanserade sin röstningsapp. Den kraschade och SVT beslutade att inte använda apprösterna alls utan bara de som kommit in via telefon. Många ansåg att appstrulet fällde Molly, och hennes fans rasade. Nu är Molly tillbaka, taggad och sugen på revansch.

LÄS MER: "The family" dominerar: "Melodifestivalen är dödsviktig för oss

– Jag har världens vinnarskalle men jag ser det inte som en tävling utan som ett sätt för mig att visa upp mig som artist och beröra folk med min musik. Har jag gjort det så är det en revansch i sig. Då är jag nöjd, säger hon till svt.se.

Molly har länge nämnts som en favorit, är i skrivande stund tippad att gå till final tillsammans med Isa och det återstår att se om hon får sin revansch.

Topptjejerna har hård konkurrens av finska Krista Siegfreds som har seglat upp som favorit i sociala medier liksom Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson. För att inte tala om nykomlingen Wiktoria som anses ha ett hänförande visuellt nummer till sin popcountrylåt.

Om Isa och Molly inte kommer till final så vore det inte första gången en favorit faller.

Metro listar några floppar vi minns.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset