Caroline Berntson gick vidare i Self Made.
Caroline Berntson gick vidare i Self Made.

I lördags blev tre deltagare klara för nästa fas i den digitala musiktävlingen Self Made. Caroline Berntson, Nomi Bontegard och Billie Ofwerman.

 

Inför torsdagens veckofinal var 27-åriga Caroline Berntson rankad etta och hon hoppades förstås att det skulle gå vägen.

LÄS MER: De kommer att leda tv-programmet Self Made

– Det är väldigt spännande, jag har fått så mycket energi av de som röstat att jag just nu inte känner mig så nervös, sa hon till Metro.

Och visst höll hon för favorittrycket. Tillsammans med Nomi Bontegard, som var rankad tvåa, och Billie Ofwerman, som var rankad sexa, tog hon sig till nästa fas i tävlingen – utvecklingsfasen som drar igång 28 april.

LÄS MER: Efter Avicii – nu ska Ash hitta nästa stjärna

Så går det till

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning under följande fredag och lördag. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

goselfmade.com kan du ta del av tävlingen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Self Made musik