Den inhoppande legendaren Richard "Xizt" Landström lyfter priset efter att faze besegrat Astralis i finalen.
Den inhoppande legendaren Richard "Xizt" Landström lyfter priset efter att faze besegrat Astralis i finalen.

Faze är IEM Sydneys segrare. Trots 3–0-segern i finalen var det långt ifrån självklart att det skulle sluta just så.

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Metro Esport magazine här

IEM Sydney bjöd på en riktigt rafflande final. De två hetaste lagen i Counter strike-scenen just nu, Faze och Astralis, gjorde upp i en bäst av fem. Trots 3–0-vinsten till Faze var det en jämn kamp där både inledande Cache och Overpass gick till övertid.

När matchen sedan gick över till Train bytte finalen karaktär. Från att Faze haft dominanta starter på de tidigare kartorna var det i stället Astralis som fick luft under vingarna och plockade de första tio rundorna som antiterrorister.

LÄS MER: Här bjuder Cerq på IEM Sydneys klantigaste defuse

Då slog awp-stjärnan Ladislav ”Guardian” Kovács till med en en mot tre-clutch som räddade Faze från ett riktigt haveri.

I halvtid var ställningen 4–11 och Astralis kände doften av en comeback. Vid sidbytet fläktades den doften bort av vinddraget från ett Faze som rusade förbi på poängtavlan.

– Om du ligger under med 0–10 och ingenting fungerar så tar idéerna slut. Du fortsätter göra som tidigare och väntar på att de ska göra ett misstag. Jag tror att någon gjorde ett misstag och det var det som gav oss möjligheten att komma tillbaka, sade Kovács till HLTV efter matchen.

LÄS MER: Fnatic utslagna i kvarten – Faze möter underdogen i semin

Train slutade med en 16–14-seger till Faze och med det tog de dessutom hem en efterlängtad turneringsseger för laget som flera gånger den senaste tiden fått nöja sig med ett snöpligt silver.

Svenske stjärnan Olof ”Olofmeister” Kajbjer som fick nöja sig med att se finalen från sidlinjen skickade en hälsning till laget och sin ersättare Rickard ”Xizt” Landström.

”Så glad för grabbarna. De förtjänar det verkligen! Stort grattis till laget och särskilt utnämnande till Xizt för att han spelade så bra på så kort tid”, skriver Kajbjer på twitter.

LÄS MER: Ding1: Danmarks statsminister omfamnar esporten – vad gör Löfven?

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset