Ninjas in Pyjamas värvade för ett tag sedan William "draken" Sundin som har fått en bra start i laget.
Ninjas in Pyjamas värvade för ett tag sedan William "draken" Sundin som har fått en bra start i laget.

Ninjas in Pyjamas hade inte en chans varken på Train eller Inferno. Nu väntar måstematch i lower bracket för att kunna få revansch på det internationella superlaget Faze.

Upper bracket-finalen i det stängda kvalet till Epicenter blev en snabb historia. Och för Ninjas in Pyjamas även en plågsam sådan.

Ninjorna valde Train men likt en pendlingsmorgon med signalfel blev det en katastrofal start för den helsvenska femman.

Signalfelet urartade några kurvor senare till en full urspårning när ett topptaggat Faze lyckades ta hem första halvan med 11–4.

Faze fortsatte tuffa på och sex rundor in i andra halvlek var första kartan över med 16–5 till det internationella superlaget.

LÄS MER: HeatoN: Ingen vill ta i stjärnan med tång efter skandalen

Matchen rullade vidare till de pittoreska gränderna på Inferno. Kanske hade Ninjas in Pyjamas fortfarande lite spagettiben efter överkörningen på Train för inte heller här hade de mycket att sätta emot.

Den tidigare Fnatic-stjärnan Olof ”Olofmeister” Kajbjer var en best som gjorde boulognesse av ninjorna vid varje givet tillfälle.

Halvtidsresultatet blev en repris från Train och slutade därmed 11–4 till Faze på antiterroristsidan.

LÄS MER: Man sålde fusk till CS:GO – riskerar 15 års fängelse

Övertaget blev för stort för att Ninjas in Pyjamas skulle få en riktig chans till en comeback och med endast sex vunna rundor fick de se sig besegrade.

Förlusten innebär att NiP nu puttas ner till lower bracket i kvalet där de får möta antingen Heroic eller Hellraisers. En vinst där betyder en chans på revansch mot Faze i kvalfinalen.

Epicenters offlineturnering spelas i St Petersburg 23–29 oktober.

LÄS MER: Här är Epsilons nya svenska Counter strike-femma

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset