Fazes Nikola "NiKo" Kovač var helt dominant i finalen mot Liquid.
Fazes Nikola "NiKo" Kovač var helt dominant i finalen mot Liquid.

Superlaget visade att de kan göra skäl för sitt epitet. Amerikanerna hade inte en chans i finalens bästa av fem.

Dreamhack Masters i Malmö blev en besvikelse för Olof ”olofmeister” Kajbjer och gänget i Faze när de åkte ut redan i gruppspel. Men under veckorna fram till ESL One New York har det uppenbarligen hänt en hel del i laget.

Rakt igenom hela turneringen har det internationella superlaget sett oslagbart ut. Och det visade de sig även vara när de i söndags tog hem titeln som mästare i ESL One.

Faze fick för första gången visa upp sin fulla potential och, precis som många på förhand kunnat föreställa sig, var den av det dominanta slaget.

LÄS MER: Stor besvikelse i Faze efter tunga förlusten mot Gambit

De amerikanska lagen Cloud 9 och Liquid presterade förvånansvärt bra inför hemmapubliken som skanderade USA, USA, USA.

Redan i semifinalen mot Cloud 9 såg Faze till att tysta publiken. Med 16–4 på Mirage och 16–3 på Overpass fick hemmapubliken få tillfällen att jubla.

Till finalen kom stjärnbanerets andra representater, Liquid, efter att ha slagit ut SK. En bragd i sig. Men trots det självförtroende som semifinalvinsten skänkte Liquid så väntade något helt annat i finalen.

LÄS MER: Robban efter stjärnvärvningarna: ”Superlag är bara ett namn”

15 rundor in på Inferno hade publikens USA, USA, USA bytts mot 16–0, 16–0, 16–0 eftersom Liquid inte lyckats säkra en enda runda som terrorister. Tre tröstrundor senare slog Faze i den sista spiken i kistan för att försegla vinsten på första kartan med 16–3.

Overpass blev jämnare men slutade 16–14 till Faze.

Finalen spelades i en bäst av fem och för Liquid hängde nu hela överlevnaden på att vinna Mirage. Men hoppet var förgäves. Faze var förberedda och lekte hem segern med 3–0 i kartor efter att ha avslutat Mirage med 16–4.

I och med det har Faze tagit hem sin första stora turnering med den nya uppställningen.

LÄS MER: Golden ska få Fnatic att spela mer strukturerat

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset