Faze tar sig vidare till semin i IEM Katowice.
Faze tar sig vidare till semin i IEM Katowice.

Kvartsfinalen mellan Faze och Cloud9 blev en riktig nagelbitare. Men i slutändan var det Olof "Olofmeister" Kajbjer och grabbarna som fick pusta ut av lättnad.

Amerikanerna har visat storform den senaste tiden. Cloud9 tog hem en historisk major-titel i januari och formen har fortsatt. Därför var det inte förvånande att Faze skulle få det tufft i kvartsfinalen i IEM Katowice.

Med en karta var i bagaget kunde dramat börja. Inferno var spelplatsen och lagen följdes åt även om Olof ”olofmeister” Kajbjer och mannarna i Faze oftast såg sig själva i ledning. När det väl gällde var det dock Cloud9 som drog det längsta strået. Faze hade tagit sig upp på matchpoäng när amerikanerna tvingade fram övertid.

LÄS MER: Linda ”Ding1” Herman: 5 tips till dig som vill jobba med esport

Inte nog med det så satte Cloud9 hög press och lyckades ta hem samtliga terroristrundor i första övertiden. Mycket tack vare en sjuk 1 mot 3-situation på a-sajten där Tyler ”Skadoodle” Latham briljerade. Faze antog utmaningen och svarade med samma mynt. Nästa övertid, tack!

Den här gången var det Faze tur att få till en trippel som terrorister. Sidbyte. Cloud9 plockade en. Plockade två. Här stod matchen vid ett vägskäl. Antingen skulle den bli lika spännande som komisk. Eller så skulle den få ett snöpligt slut för amerikanerna.

Det blev det senare.

Faze drog en lättnadens suck när det stod klart att de var laget som tagit sig till semifinal.

LÄS MER: Världstoppen och svenska favoriterna gör upp i Stockholm Masters

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset