Det var den 12 juni som Omar Mateen sköt ihjäl 49 personer på gayklubben Pulse i Orlando. Det har sedan dess rapporterats om att han skulle ha varit aktiv på dejtingappar för homosexuella. Något som FBI nu dementerar enligt LA Times.

Enligt LA Times så har FBI ännu inte hittat några bevis på att Omar Mateen ska ha haft använt sig av några dejtingappar för homosexuella.

Efter skottlossningen på nattklubben Pulse så har flera stamgäster berättat att de tidigare blivit kontaktade av Omar Mateen på dejtingappar för homosexuella. De ska också ha sett honom på nattklubben.

För att undersöka dessa påståenden har federala agenter samlat in Omar Mateens mobiltelefon och dator. De har även samlat in mobiltelefoner och datorer från de som sagt att de haft kontakt med honom.

Än så länge har utredarna inte hittat några bilder, meddelanden, appar, pornografi eller platsdata i hans mobil som tyder på att han skulle ha varit homosexuell. 

►LÄS MER:  Terrordådet i Orlando – det här vet vi

FBI kommer fortsätta att utreda Omar Mateens förflutna. De tillägger dock att de tror att personerna som säger sig ha sett Omar Mateen på nattklubben och ha kommunicerat med honom kan ha blandat ihop honom med någon annan. FBI har dock inte sagt något om att de hittat några bevis på att Omar Mateen besökte nattklubben innan skjutningen.

Det är möjligt att Omar Mateen haft andra mobiler och datorer som FBI inte hittat. Några av dem som säger sig ha varit i kontakt med Omar Mateen samt sett honom innan fortsätter insistera på att det är samma man.

En av dem är Kevin West, som är stamgäst på nattklubben Pulse. Han har sagt att han varit i kontakt med Omar Mateen via appen Jack´d. Han har lämnat in sin telefon och alla sina lösenord till polisen och FBIs utredare. Till LA Times sa Kevin West att det inte är någon som ljuger om att Omar Mateen använt sig av apparna och att om man raderar en profil så är den borta föralltid. Han tillägger också att fokus bör ligga på att hålla vapen borta från potentiellt våldsamma människor.

– Människor dog på grund av honom och det enda det här landet bryr sig om är om han var gay eller inte.

►LÄS MER:  FBI backar om samtal med Orlando-skytten – offentliggörs i sin helhet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott