Madeleine Waerner, till vänster, har hjälpt till att spela in filmen med Felizia Larsson.
Madeleine Waerner, till vänster, har hjälpt till att spela in filmen med Felizia Larsson.

Felizia Larsson, 15, har adhd. Tillsammans med sin resurs Madeleine Waerner har hon gjort en film om hur det är att leva med diagnosen.

Hur är det att leva med diagnosen adhd? Det berättar Felizia Larsson om i en film som har fått stor spridning på Facebook. I skrivande stund har nästan 4 000 personer delat inlägget som Felizias resurs Madeleine Waerner, 21, har lagt upp.

– Det är sjukt. Jag trodde bara några hundra skulle se den, säger Felizia Larsson.

I filmen, som heter ”ADHD – JAG HATAR DIG OCH JAG ÄLSKAR DIG”, berättar hon om hur livet med diagnosen kan vara.

– Vissa vågar inte visa att de har adhd, de tycker att det är pinsamt. Jag har haft svårt att stå för det, sedan kom Madde och sa att det inte är något fel och att många har det, säger hon.

Madeleine Waerner har hjälpt Felizia i skolan och fungerat som hennes resurs i 16 månader.

– Hon har alltid haft väldigt svårt att acceptera sin adhd. Hon har tyckt att det varit jobbigt. Det var också därför vi gjorde det här, för att hon ska förstå att hon inte är annorlunda, säger Madeleine.

De tog hjälp av hennes syster för att spela in filmen. Även Felizias mamma Anette Larsson tycker att det är bra att den nu sprids.

– Jag tycker det är fantastiskt. Jag har kämpat i flera år för att hon ska få en resurs och kunna jobba med sin adhd. Man får bara en diagnos, sedan får man ingenting mer, säger hon.

►LÄS MER: Nadia, 21, skrev om sin adhd – nu hyllas hon för sin text

►LÄS MER: Jimmy fick adhd-diagnos – får inte jobba kvar

ADHD- JAG HATAR DIG OCH JAG ÄLSKAR DIG.ADHD- JAG HATAR DIG OCH JAG ÄLSKAR DIG.Jag vill att du tar dig tid att läsa denna text samt kollar på klippet, till dig som inte har ADHD för att du ska förstå hur det är men också till dig som har den här diagnosen, du kan nog i många delar känna igen dig. För 16 månader sedan hade jag ingen aning om att denna fantastiska tjej existerade och jag är så glad att just jag fick jobbet som hennes resurs. Hon hade väldigt svårt att acceptera sin ADHD och kunde inte heller sätta ord på vad som hände i hennes hjärna. Igår stod vi där, på niornas skolavslutning och våran tid tillsammans var över. HAHA skoja, den kommer aldrig att vara över för idag är hon som min egna lillasyster och hennes familj är nu också min familj. Det jag vill berätta för er är att idag. 16 månader med slit, tårar, magont pga skratt, minnen och mycket mer så har vi tillsammans med hjälp av varandra kunnat beskriva en stor del av hur det är att leva med ADHD. I dagens samhälle är diagnoser (Inte bara ADHD) bland det vanligaste som finns. Problemet är att att det endast i utredningarna står var personen har för diagnos och inte hur man som individ fungerar när man har just ADHD, man får ingen bruksanvisning till hur hjärnan fungerar, vilket sätt hjärnan spelar ett spratt eller hur du som förälder/kompis/syskon ska försöka förstå dig på just den diagnosen. Här har du en del av just den bruksanvisningen som du behöver för att förstå dig på personen som lever med den här diagnosen.Lyssna, lev dig in i filmen för en stund och sprid den gärna. / Madeleine Waerner & Felizia Larsson

Posted byMadeleine Waerner on Thursday, 11 June 2015

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om adhd