Fjäderholmarna är en perfekt utflykt i Stockholm.
Fjäderholmarna är en perfekt utflykt i Stockholm.

Här listar vi fem härliga helgaktiviteter som passar perfekt för par som är på jakt efter mysiga aktiviteter i huvudstaden.

Rosendals Trädgård, Rosendalsvägen 38
Ta en promenad runt vackra Djurgården och möt vårsolen på idylliska Rosendals trädgård. Där kan du njuta av de vackra omgivningarna, strosa runt i växthuset eller ta en fika på det KRAV-certifierade trädgårdscaféet där de serverar allt från småkakor, till bakelser och lunch.

Söndagsbrunch på Villa källhagen, Djurgårdsbrunnsvägen 10
Njut av en helgbrunch på supermysiga Villa Källhagen på Djurgården som är beläget ett stenkast från staden i natursköna omgivningar. Varför inte kombinera brunchen med ett glas rosé på uteserveringen om vädret tillåter? I den välsorterade vinkällaren trängs nämligen flaskor från hela vinvärlden.

LÄS MER: Här är Stockholms bästa secondhand-butiker

Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22
Fotografiska är en internationell mötesplats om och för fotografi. De erbjuder inte bara grymma utställningar utan även konserter, god mat och dryck i den populära restaurangen.

Drottningholms slott
Strosa runt i den vackra slottsparken och gå på guidad slottsvandring helger i april och maj mellan 12 och 14. Drottningholms slottspark är öppen året runt för egen rundvandring. Duka fram en picknick eller köp en glass på caféet. Du kan även ta en slottsutflykt med båt från Stadhuskajen till Drottningholm. Då åker du med Strömma kanalbolag,

Båttur till fjäderholmarna
Med SL-kortet tar du dig till Stockholms närmaste skärgårdsö på bara 30 minuter från Nybrokajen. Strosa runt, njut av miljön eller slå dig ner för en picknick på klipporna. Här finns det även restauranger och fik med allt ifrån nyrökta räkor, till hemlagad glass & närproducerad öl.

LÄS MER: Här är fem gratisaktiviteter i Stockholm

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset