Varför inte unna dig en middag med utsikt över Malmös skyline?
Varför inte unna dig en middag med utsikt över Malmös skyline?

Det börjar bli kallt nu, kanske lite väl kallt för att ligga nere på stranden eller sitta på uteserveringar. Men kylan utesluter inte allt! Det finns faktiskt minst fem saker att göra i Malmö som förgyller din helg och som gör att du slipper frysa.

Kräldjur och undervattensdjur
Malmöhus. Ta med barnen eller dig själv till Malmöhus och res bort en stund. Här kan man titta på allt från leguaner till tropiska småfåglar och djuphavsfiskar. Barnen kommer älska denna lilla miniresa. PS. Det finns pannkakor i kafeterian. Malmöhusvägen 6.

Drömmen om ett växthus
Slottsparkskaféet. Alla kanske inte drömmer om ett växthus. Men Slottsparkskaféets växthus liknar åtminstone det växthus jag drömmer om. Här kan du äta god mat eller bara go’fika framför den öppna spisen. Som att vara ute, fast inne. Malmöhusvägen 8.

Laserdome
Laserdome. Man måste vara ung för att uppskatta detta, kanske du tänker. Fel! När lamporna släcks slår en överlevnadsinstinkt till och du gör allt för att träffa motståndarna och för att undvika laserstrålarna från deras pistoler. Skratt- och svettgaranti utlovas, trots att det är kallt och ruskigt ute. Drottningatan 1.

Kasai in the sky
Kasai in the sky. Vill du äta och dricka gott och samtidigt göra det på ett lite mer vågat sätt? På Kasai får du mat med japanska influenser och till det bjuds en av Malmös mest spektakulära utsikter, som extra krydda på den goda maten. Tyfongatan 1.

På med sylvestern!
Lomma fiskbutik. Den som är sugen på att fly stan för en dag kan testa en dagsutflykt till den gamla industriorten Lomma. Lomma är i dag allt annat än industriell. Sjöstaden som rest sig längst kusten bjuder in till härliga höstpromenader och Lomma fiskbutik bjuder på en riktigt bra fish’n’chips. Kajgatan 1.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö