Grand är en av nattklubbarna Lilla vardag inte tycker att du ska missa.
Grand är en av nattklubbarna Lilla vardag inte tycker att du ska missa.

Malmö har många bra klubbar att gå på om du känner för att dansa natten lång. Här tipsar Malmöpodduon Lilla vardag om sina fem favoriter.

1. Klubb Kiloton, Babel Malmö. Spångatan 38, Malmö

Kanske en av Malmös mest älskade klubbar. Fredagen den 28 april spelar La Fleur house och techno i kyrkan medan I Aint Sorry spelar sina bästa skivor med hiphop och RnB. Kön brukar ringla sig lång, so be in time!

LÄS MER: Här är Malmös bästa after work

2. Grand. Monbijougatan 17, Malmö

Lördagen 29 april spelas det funk, soul, boogie och afro på Grand. Kanske kombinerar du utekvällen med att boka ett bord och äter middag i restaurangen innan denna förvandlas till dansgolv. Skippar du middagen och dyker upp innan klockan 23 smiter du in gratis – pengar du istället kan lägga på en god IPA eller smarrig cocktail.

3. Carib Kreol. Claesgatan 11, Malmö

Den karibiska restaurangen som framåt kvällen förvandlas till en het dancehall-fest. Här dricker vi passionsdrinkar vi inte kan uttala och dansar mellan borden fram till klockan 01 för att sedan röra oss vidare mot nästa ställe.

4. Valborgsfesten, Moriska Paviljongen. Norra Parkgatan 2, Malmö

Lördagen den 29 april går denna stora fest av stapeln. Alla dansgolv öppnas upp vilket innebär att du kan välja och vraka mellan att svettas till hiphop inne i bistron eller slå klackarna i taket inne i spegelsalen. Häng med och dansa in våren!

5. Izakayakoi. Lilla torg 5, Malmö

Med Lilla Torg som utsikt serveras här japansk middag fram till klockan 23. Restaurangen blir sedan nattklubb och du dansar till soul, house och RnB fram tills fötterna strejkar eller då taklamporna tänds vid 03. Den riktigt rutinerade sneddar därefter över Stortorget för att dansa vidare på Etage eller för att skrik-sjunga med till låtarna i klubbens schlager-rum.

LÄS MER: Saker att göra i Malmö när solen skiner

 

Malmötips från Lilla Vardag, ett socialt nätverk bestående av instagramkontot @lillavardag och podcasten under samma namn som drivs av Clara Sundelius och Zandra Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset