Trädgårn får besök av rapparen Jireel under Way out west.
Trädgårn får besök av rapparen Jireel under Way out west.

Det är Way out west och både artister och besökare har invaderat Slottsskogen och Göteborg. Men tro inte att du behöver gå på festvalen för att ha det roligt. Här är tips på några härliga partyställen i helgen.

1. Tvinky, Andra Långgatan 15

Dagsfesterna står som spön i backen under helgen och på Tvinky under fredagen och lördagen partas det loss en mas. Med start klockan 12.00 är det liveuppträdanden och dj:s som värmer upp dagen för er. Bland annat uppträder Skander på fredagen och sLime Prince under lördagen.

2. Trädgårn, Nya allén 11

Detta anrika nöjespalats presenterar från klockan 13.00 på fredagen New Black x Nivy Present: The Garden Party. Här står bland annat Jireel och Denz på scenen. Lite senare på fredagskvällen, närmare bestämt efter klockan 22.00, står Rebecca & Fiona på Port du Soleils scen som kvällens dj:s. På Trädgårn tar kvällen aldrig riktigt slut.

3. Made in China, Tredje Långgatan 9

Mellan 23.00 och 02.00 på fredag och lördag slår nya klubben ”Pedro” upp sina portar på Made in China på tredje lång. Det är Pedro Lima och Yasmin Fröjd Amouraa som står för kalaset och förhandstipset är att det kommer bli grymt. Gästlista krävs, men jobba lite för att få ditt namn på listan – för det kommer det att vara värt.

5. Zamenhof, Esperantoplatsen 5

Söker du ett härligt eftermiddagshäng under lördagen så ta dig till Esperantoplatsen och Zamenhofs Zamenfest. Förutom succédrinkar och god mat så uppträder, omkring klockan 15.30, fantastiska Helena Lundströms musikprojekt Le Bandit. Detta efterföljs av strålande musik från dj-båset levererat av Assia Dahir och Àron Buzas.

5. Yaki-Da, Storgatan 47

Yaki-Da kan också stavas ”succé”. Här får du nämligen allt du vill när du behöver det som mest. Många samlas här under festivalnätterna och inte bara för att dansa till en mängd grymma dj:s som dyker upp på de olika dansgolven, utan även för artisterna. Bland annat kör både Sakarias och Ruby Empress live under fredagen. Ett givet tips för helgen. Framför allt för den som inte vill sova.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips