Kao's i Malmö.
Kao's i Malmö.

Säga vad man vill om hipsters, är det något de kan så är det väl ändå kaffe? Överallt sitter de och sörplar americanos, hukade över sina laptops och flackande med blicken. På dessa fem fik hittar du verkliga posers, så väl som vegan-hippies och äkta original.

Söderberg & Sara
Mäster Danielsgatan 3, Malmö
Äkta, färskt och nybakat bröd, från obesprutat spannmål i södra Sverige. Surdegshipstern äter sig mätt här. Lokalen är liten men stilren och självklart ligger den intill S:t Knuts torg, hipsterns mini-mecka i Malmö. Croissanternas frasfaktor är otrolig!

Kao’s
Föreningsgatan 37, Malmö
Spännande veganska och nytänkande rätter i stor lokal. Den ständigt förändrade menyn bjuder på mat, brunch, kaffe och öl. Kaos har även stans bästa tårtbitar. Perfekt för sötsuget som slår till på kvällen, de har nämligen öppet till 22 onsdag-lördag.

Jord
Falsterbogatan 1, Malmö
Alla som är någon i Malmö fikar på nyöppnade Jord. Så känns det i alla fall. Varje snygg outfit som kläms in bland havredrycker och rawbollar är planerad in i minsta detalj. Menyn och de knapra öppettiderna lämnar dock en hel del övrigt att önska.

Jesusbaren
Falsterbogatan 27B, Malmö
Tänk färgsprakande latinamerikansk kitsch. Kaféet är döpt efter parken på andra sidan gatan. Trots namnet serveras varken rödvin eller oblater. Personalen är supertrevlig och atmosfären gemytlig. Hit tar du alla dina hippievänner som kommer på besök.

Pâtisserie David
Östergatan 7, Malmö
Det finns väl inget så smaskigt som riktiga franska bakverk? Flera av de mest kända hittar du på Pâtisserie David. Testa en macaron, en éclair och för all del en bit flan. Lokalen är dessutom i mysigaste laget. Kaféet rekommenderas av White Guide.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset