På tech-mässan CES visades allt från framtidens pyjamas till morgondagens digitala gympass upp. Här är fem prylar som stod ut.

Framtidens gympass

Black box VR förvandlar ditt gympass till ett spel eller ditt spel till ett gympass. Med HTC Vives rörelsedetektorer kring armarna kastas spelaren in i en ny typ av spel. Du kastar eldklot samtidigt som du egentligen kör bänkpress. Så småningom är tanken att du även ska kunna tävla mot andra.

Demens- och vårdpyjamas

Xenoma e-skin är en pyjamas som kan upptäcka rörelser och stress – utan att bäraren besväras av bökiga sensorer. Dräkten är särskilt framtagen för personer med demens och tanken är att den inbyggda övervakningen ska se till att personerna kan röra sig mer fritt. Sensorerna, som sitter i både byxor och tröja, plockar upp både rörelse och kroppsfunktioner som andning och stressnivå.

Mobila företag på el

Toyota säger sig vara på väg från att vara biltillverkare till att bli ett företag som fokuserar på mobilitet. E-Palette är visserligen ett fordon men ser mer ut som en tågvagn än en bil. Tanken är att både små och stora företag enkelt ska kunna förflytta sina butiker. Den rullande rektangeln ska kunna förvandlas till vad som helst. En foodtruck, ett kontor eller klädbutik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Digitalt munskydd mot hjärnskakning

Hjärnskakningar har blivit ett allt större problem inom en rad idrotter. Munskyddet från Prevent Biometrics fångar upp skakningar och kollisioner i realtid och varnar tränare vid potentiella skador så att spelaren snabbt kan få behandling.

Framtidens lyktstolpe

Glappet mellan tekniken i fickan och den som omger oss på gatan blir allt större. Men nu spås teknologi för smarta städer öka. Wi-Fiber Intelli-Platform Integrated Streetlights är en produkt som förvandlar en lyktstolpe till bland annat wifi-hotspot och övervakningskamera. Kommer även med LED-lampor som går att justera efter behov.

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset