Fem frisyrer för den vågade Joel Pierrou, Tove L Kammander, Frida Pålsson och Ricki Schritter bedömer de fem könshårsfrisyrerna. Ricki skulle kunna testa initialerna ”som en kul grej” medan Tove och Joel inte vill kopiera någon av dem. "Jag blev asinspirerad av hjärtat! Jag är en kärlekskrigare så den skulle man kanske bjuda på", säger Frida.
Fem frisyrer för den vågade Joel Pierrou, Tove L Kammander, Frida Pålsson och Ricki Schritter bedömer de fem könshårsfrisyrerna. Ricki skulle kunna testa initialerna ”som en kul grej” medan Tove och Joel inte vill kopiera någon av dem. "Jag blev asinspirerad av hjärtat! Jag är en kärlekskrigare så den skulle man kanske bjuda på", säger Frida.

En välvuxen buske eller ett kalhygge? De två frisyrerna behöver ingen närmare presentation när det kommer till könshår. Men för den som vill testa något nytt har Wkd samlat en panel för en bedömning av fem fantasifulla frisyrer som kan egga i sommar.

Landningsbanan

LANDNINGSBANA 3/5 ”Varför inte? Den var fin.” (JP) ”Den känns klassisk. Det är ingen frisyr man skulle rygga tillbaka inför. Alla skulle kunna landa den här frisyren.” (FP) ”Det är en frisyr som alltid har fungerat.” (RS)

Hjärtat

HJÄRTAT 4/5 "En rolig grej.” (TK) ”Om jag träffade någon som hade ett hjärta skulle jag bli sjukt nöjd och bara känna kärlek till den personen.” (FP) ”Det här känns lite mer utstuderat och skulle framkalla en reaktion.” (JP)

Initialer

INITIALER 1/5 ”Förhoppningsvis vet man redan vad den man är med heter. Man vill man bara ha en reaktion av något slag.” (FP) ”Det känns som en möhippe- eller svensexegrej.” (JP) ”Jag förstår inte syftet, vem ska se det och varför?” (RS)

Pilen

PILEN 1/5 ”Det här motivet skulle vara okej som t-shirttryck på en gayklubb men jag gillar det inte.” (JP) ”Det här är lite som ’vad fan, tror du inte att jag hittar?’” (FP) ”Jag gillar inte det här, det är inte soft att ha en pil där.” (RS)

Flames-tatuering

FLAMES-TATUERING 0/5 ”Det här är porrstjärna så det skriker om det.” (RS) ”Duden och donnan med tribals är de som gör en sådan här. Skulle man ta hem en person som hade en sådan här tatuering skulle man dra upp brallorna igen.” (FP)

Joel Pierrou, 21, Tove L Kammander, 26, Frida Pålsson, 24, och Ricki Schritter, 26, sitter i en park i Stockholm för att syna vårt mest intima hår – könshåret.

När kan ämnet komma upp?

– Om en kompis har haft sex frågar man hur det såg ut därnere, säger Ricki Schritter.

– Och nu är det mycket vaxnings-och-rakat-snack för att det är den säsongen, fyller Frida Pålsson i.

Finns det någon allmän uppfattning om könshår i dag?

– Jag upplever inte att det finns så mycket krav. I gayvärlden är det mest trimmat för dudes. Det är som att komma rakad till jobbet, det visar att man tar hand om sig själv, säger Joel Pierrou.

– Under lång tid skulle det vara helrakat men det börjar försvinna, säger Frida Pålsson.

Tove L Kammander tror att det är en åldersfråga.

– Jag var mer känslig när jag var yngre och tänkte mer på hur jag såg ut då, säger hon.

Finns det någon frisyr som anses vara mindre okej än andra?

– Övervuxet, om det är för mycket hår därnere. En allmän uppfattning bland de killar jag känner är att det ska vara som min mustasch – fjunigt, litet och mättande, säger Ricki Schritter.

– Det enda jag kan tänka mig är att om man ska gå ner på någon och mysa men får en massa hår i munnen. Då blir det som ”alltså, jag har redan käkat”, säger Frida Pålsson.

Ska man bry sig om andras åsikter när det kommer till sitt eget könshår?

– Jag tycker att man ska komma på vad man själv vill ha och känner sig bekväm med, säger Joel Pierrou.

– Jag tycker att man ska tänka att vad man vill ha av andra ska man själv ge tillbaka, säger Tove L Kammander.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Weekend