Förutom lanet är Dreamhack späckad med e-sporthändelser.
Förutom lanet är Dreamhack späckad med e-sporthändelser.

Metros e-sportredaktör Erik Glanell tipsar om e-sporthändelserna du inte får missa under Dreamhack summer i Jönköping.

Brasilianskt topp-besök

Start: Lördag 13:00 mot Singularity
SK-gaming är ett av världens absolut bästa lag och att de kommer till Dreamhack i år måste ses som jättelanets största höjdpunkt. När de går in i turneringen är de utan tvekan favorittippade och med den individuella skicklighet som finns i laget bjuder de alltid på ett spektakulärt spel. Alla som gillar Counter strike måste se detta live när de nu ges chansen.

LÄS MER: Upp till bevis för Gamerz vinnarlag i Dreamhacks BYOC-turnering

Fnatic x 2

Start: Lördag 10:00
Det legendariska Counter strike-laget ska förhoppningsvis med hemmapublikens hjälp få den rätta pushen för att ta sig långt i Dreamhack astro open. Det största hotet är så klart ovan nämnda brassar. Skulle det inte gå vägen för CS-grabbarna kan man i stället sätta sitt hopp till att det helsvenska Heroes of the storm-laget under samma fana. Jag gissar på en andraplacering för båda lagen, men hoppas innerligt på att bli motbevisad.

LÄS MER: Så värvades REZ av NiP: ”Jag var rätt exalterad”

Sju svenskhopp i Hearthstone

Start: Lördag 11:15
Kortspelet nådde nyss 70 miljoner användare världen över. Älskat av såväl proffs som casual-spelarna. Med hela sju svenskar i gruppspelet är chansen stor att vi får se blågult i toppen när HS grand prix ska avgöras. Håll ett extra öga på superstjärnan Jon ”Orange” Westberg som är en av världens högs rankade spelare.

LÄS MER: Heaton berättar: Då var det dags att lägga musen på hyllan

Armada kan försvara titeln

Start: Lördag 10:00
Super smash brothers är ett typiskt spel som omöjligt kunde förutspås bli den klassiker som det verkligen har blivit. En ofrivillig e-sportsuccé skulle man kunna kalla det. Extra intressant blir det eftersom att svenske Adam ”Armada” Lindgren skördat seger efter seger i spelet. På Dreamhack är han i farten igen och brorsan, Andreas ”Android” Lindgren är så klart också på plats. Ett måste för alla Nintendo-fans eller de som är lagda åt retrohållet.

LÄS MER: Krönika: Quake hör hemma på de stora e-sportscenerna

Högtflygande på fotbollsplaner

Start: Lördag 16:00
Inget ger en sådan tappa hakan-känsla som när man ser Rocket league-proffsen spela. Att det över huvud taget går att kontrollera de raketförsedda bilarna på ett så minutiöst sätt är för mig helt ogreppbart. För den som tidigare bara lirat Rocket league som ett partyspel med vännerna hemma i soffan är det här helt rätt grej att följa under Dreamhack. Inspireras, imponeras, fascineras.

LÄS MER: Northern Gaming tog hem världsmästartiteln i Rocket league

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset