Här är tips på goda julbord i Malmö.
Här är tips på goda julbord i Malmö.

Julen innebär en massa olika saker beroende på vem du är och vissa firar inte jul, men för den som gillar högtiden tipsar vi om julmat.

Bouchon
Andréelundsvägen 5 Malmö
Bouchon är den lilla franska pärlan som ligger gömd mitt i stan. Det bästa med Bouchon (förutom maten och vintömmarsöndagar) är att dom har öppet alla dagar i veckan. Julen till ära har de en Menu de Noël (julmeny) med bland annat pilgrimsmusslor, pärlhöns och riz-au-lait.

LÄS MER: Här är bästa shoppingen i Malmö

Namu
Landbygatan 5, 211 34 Malmö
För den som tröttnat på klassiskt julbord erbjuder Namu en variant på julmiddagen med 12 smårätter i fyra serveringar som kombinerar jul- och koreanska smaker. Rätterna delas direkt vid bordet och det utlovas fisk, kött, vegetariskt och sött.

Lyran
Simrishamnsgatan 36 A 21435 Malmö
Lyran är den väldigt lyxiga kvarterskrogen på hörnan vid Jesusparken. Där väljer de bort julbordets översaltade korvar, skinkor och syltor och fokuserar istället på julmat som lyfter både synen och själen i vintermörkret. Njut av en meny och smält maten på deras ljugarbänk utomhus på Simrishamnsgatan.

Översten
Regementsgatan 52 217 48 Malmö
För den som älskar klassiskt julbord finns Översten. Inte nog med att du får njuta av Malmö från Kronprinsens högsta våning, här finns också allt (?) som ett skånskt julbord ska erbjuda: julost, sill och kallskuret, småvarmt, ris a la Malta, gottebord och julkakor.

Shamiat
För den som inte firar jul eller inte gillar julmat kan jag varmt rekommendera Shamiat som är en av mina favoriter i stan. Shamiat har två restauranger i Malmö och man serverar endast syriska maträtter. Mycket är vegetariskt och allt är supergott.

LÄS MER: Här är Malmös bästa pizza

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset