Om en månad är det julafton. Förgyll årets härligaste helg med roliga, härliga och genuina fynd från julmarknader. Eller så går du bara dit och njuter av atmosfären. Här är tipsen på de bästa marknadsplatserna.

Haga, Haga Nygata.

I Haga, längs Haga Nygata, ställer en mängd försäljare till med den traditionella julmarknaden. Från och med i helgen fram tills den 22 december finns det möjlighet att botanisera bland hemmagjorda och lokalproducerade varor, men ta också en titt i butikerna där det finns både trendiga nyheter och spännande vintage. Gör ett stopp på något av alla kaféer när det blir kyligt.

Gunnebo slott, Christina Halls väg.

Tar du en tripp till Gunnebo så kan jag lova att det blir stämningsfullt. Förhoppningsvis kommer det lite snö så omgivningarna blir vackert vitklädda, men även om nederbörden uteblir så är marknaden, som pågår fram till jul, i slottets flyglar och utomhus mycket trevlig. Har du med dig barnen finns det även möjlighet till slottsvisning och tur med häst och vagn.

Auktionsverket kulturarena, Tredje Långgatan 9.

Vissa marknader kanske inte på papperet har den givna julauran, men låt dig inte luras. Á la London, som bara pågår under den här helgen på Auktionsverket kulturarena, erbjuder stadens, sannolikt, mest designade julklappsshopping. Här är det fokus på mode, inredning och konst från ett 80-tal olika designers. Njut även av en kaffe eller ett glas bubbel i arenans vackra bar och känn in julstämningen.

Hönö Klavå, Öckerö.

Att fira första advent i skärgården är ju magiskt. Den första och andra december ställs det till med julmarknad på Hönö Klavå. Från 10.00 till 19.00 kan du julhandla i mysiga butiker, köpa hantverk på marknaden och besöka trevliga restauranger samt tivolit på kajen. Nytt för i år är att skärgårdsbåten Kungsö tar dig tur och retur från Stenpiren i stan. Succéhelg!

Kronhuset, Postgatan 6-8.

Med start första advent fram tills den 22 december är marknad i Kronhuset och Kronhusbodarna mitt i stan. Sägs vara den äldsta marknaden i Göteborg där du kan få genuint hantverk, choklad och mycket, mycket mer. Det bjuds även på underhållning samt möjlighet till en lunch eller en eftermiddagskaffe i Café Kronhuset.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset