Få saker kickar igång julstämningen så bra som att traska runt på en julmarknad och ta in atmosfären. Här är fem bra sådana att besöka i Stockholm – glöm inte att klä dig efter väder!

Stortorgets julmarknad, Gamla Stan

När: Från 24 november till och med 23 december varje dag klockan 11-18.

Pris: Fri entré.

Den här klassiska julmarknaden tillhör en av Sveriges äldsta och har en lång historia. Här hittar du 41 försäljningsställen och ett 30-tal bodar som säljer allt från karameller, konstsmide, julkorvar, hantverk, sockervadd, keramik och mycket mer.

Skansens julmarknad, Djurgården

När: Helger mellan 24 november och 16 december, klockan 10-16.

Pris: 160 kr för vuxen, 140 kronor för pensionär och student, 60 kr för barn 4-15 år.

Skansens julmarknad har funnits sedan början på 1900-talet. Här finns fler än 70 marknadsbodar där du kan hitta julklappar, hantverk och köpa god julmat. Dessutom kan man delta i julpyssel och se hur julen firades förr.

Julmarknad i Steninge slott, Märsta

När: Varje dag 10 november – 23 december, mån-fre 11-18, lör-sön 10-17.

Pris: Fri entré.

Den här mysiga inomhusmarknaden på vackra Steninge slott kommer garanterat att ge dig en varm julkänsla i kroppen. Dessutom sprider Carola julstämning i Träladan bredvid julmarknaden med konserter under flera av kvällarna (biljetter köper du på förhand).

Zetas julmarknad, Segeltorp

När: 24-25 november klockan 10-17.

Pris: Fri entré.

Zetas julmarknad pågår under två helger – förra helgen och kommande helg. Med andra ord är det sista chansen att besöka den mysiga julmarknaden på lördag och söndag. Här finns mängder av kransar, amaryllis, hyacinter, julrosor, julprydnader och allt annat som förgyller ditt hem under juletid.

Utö julmarknad, Stockholms skärgård

När: 8-9 december och 15-16 december klockan 10.30-16.30.

Pris: Fri entré.

Varför inte bege dig till Stockholms skärgård för den perfekta julkänslan? Den stora julmarknaden på Utö anordnas i vanlig ordning vid Utö värdshus i Gruvbyn. Här kan du botanisera bland hantverk, julgodis och goda bakelser och dricka värmande glögg.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset